Haberler

Bitcoin Rekordan Rekora Koşuyor

Hafta başından bu yana rekordan rekora koşan bitcoin, 16 bin dolar seviyesini de geride bıraktı.

Hafta başından bu yana rekordan rekora koşan bitcoin, 16 bin dolar seviyesini de geride bıraktı.

Sanal para birimi bitcoin'in değeri, 16 bin doları aşarak rekor tazeledi.

Dün 12 bin dolardan 14 bin dolara çıkarak iki rekor kırmasının ardından yükselişini sürdüren bitcoin, TSİ 20.40 sularında 16 bin 260 dolardan işlem görüyor.

Sadece bu hafta başından beri yüzde 40 değer kazanan bitcoin'in yıl başından bu yanaki kazancı ise yüzde 1500'e yaklaştı. Bitcoin, 2017'nin ilk günlerinde bin doların hafif üzerinde işlem görüyordu.

Gösterdiği güçlü performansla dünya genelindeki 1200 civarındaki sanal para arasında en değerli olan bitcoin'in toplam piyasa değeri, 270 milyar dolarla Mc Donald's, Boeing, Visa, Goldman Sachs ve Disney gibi devleri geride bırakıyor.

Borsa ve vadeli piyasalarda işlem görecek

Analistler, bitcoin'in son dönemde rekor üstüne rekor kırmasında ABD merkezli finans şirketlerinin, bitcoin'e ürünleri arasında yer verme kararı almasının önemli rol oynadığını belirtiyor.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonundan (CFTC) geçen cuma yapılan açıklamaya göre, CME Group, CBOE ve Cantor Fitzgerald isimli finans şirketleri bitcoin'i yatırım ürünleri arasına eklemek için gerekli resmi izinleri aldı.

Dünyanın en büyük borsa işletmecisi CME Group, bu açıklamanın ardından vadeli bitcoin işlemlerine 18 Aralık'tan itibaren başlayacağını duyurmuştu.

Bu arada, Avustralya Menkul Kıymetler Borsası da bugün yaptığı açıklamayla sanal para birimi teknolojisinin, takas, işlem tasfiyesi ve saklama hizmetlerinde kullanılmasına izin verdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title