Haberler

Bitcoin'le İlgili Çılgın Tahmin: 100 Bin Doları Geçecek

Güncelleme:

Bitcoin'in 2018'de 100 bin dolara ulaşabileceğini belirten Saxo Bank analisti Kay Van-Petersen, Ethereum'un da bu yıl Bitcoin'i geçebileceğini söyledi.

Kripto para piyasalarında yaptığı taminlerin doğruluğu ile ön plana çıkan Saxo Bank analisti Kay Van-Petersen'den çarpıcı açıklama geldi. Bitcoin'de 2017 yılı başında yaşanan ralliyi bilen analistler arasında yer alan Petersen, bu yıl kurumsal yatırımcıların ve vadeli piyasaların bu piyasalara ilgisinin daha da artacağını ve bunun sonucunda bir Bitcoin'in 50 bin ila 100 bin dolara yükselileceğini söyledi.

2 BİN DOLARI AŞACAĞINI DA BİLMİŞTİ

CNBC'ye konuşan Van-Petersen, 2016 yılının Aralık ayında yaptığı değerlendirmede bu paranın 2017 yılında 2 bin doları bulabileceğini söylemişti. Bu tahmini yaptığı sıralarda 900 dolarseviyesinde bulunan Bitcoin 2017 yılının Mayıs ayına gelindiğinde 2 bin doları görmüş ve o yılın aralık ayında 20 bin dolar sınırına yaklaşmıştı.

ŞU ANKİ DÜŞÜŞ SAĞLIKLI BİR DÜŞÜŞ

Bitcoin'de bugün görülen sert düşüşü de değerlendiren Petersen, "Zirve noktasından itibaren yüzde 50'ye yakın bir düşüş yaşandı ki bu sağlıklı bir düzeltme hareketi. Bu düşüş benim için sürpriz olmadı. Şu an zemin sağlamlaştırılıyor. Fiyatlar tekrar yükselişe geçecektir. Ayrıca vadeli piyasaların yapacağı olumlu etkiyi de henüz tam olarak görmedik." dedi. Petersen önümüzdeki günlerde daha fazla kurumsal yatırımcı ve vadeli piyasaların sanal para dünyasına dahil olacağını da söyledi.

"ETHEREUM BİTCOİN'DEN DAHA İYİ PERFORMANS GÖSTEREBİLİR"

Piyasa değeri açısından şu an dünyanın en büyük ikinci kripto parası olan Ethereum ile ilgili de konuşan Petersen, bu paranın 2018'de muhtemelen Bitcoin'den daha iyi performans gösterebileceğini belirtti. Petersen, "Ethereum, Bitcoin'in hemen ardından geliyor ve birlikte hareket eden bir yönetim kadrosu bulunuyor." dedi.

ARKASINDA 50'YE YAKIN DEV ŞİRKET BULUNUYOR

Bitcoin'in aksine Ethereum block zincirinin arkasında teknolojik geliştirmelere yön veren bir yazılımcı grubu bulunuyor. Bu teknolojiyi destekleyen dev şirketlerden oluşan Enterprise Ethereum Alliance (EEA - Ethereum Kurumsal Birliği) üyeleri arasında MasterCard, Microsoft, ING Bank, Deloitte, Intel, Microsoft, Toyota, UBS gibi 50'ye yakın dünyanın en büyük şirketleri de yer alıyor.

DİĞER KRİPTO PARALARIN ÇOĞU ETHEREUM İLE YAPILIYOR

Bitcoin'in aksine kripro para dünyasında "petrol" olarak değer gören Ethereum blok zinciri ile bu teknolojiyi kullanan uygulamalar yapılıyor. Bu uygulamalar içerisinde oyunlar olduğu gibi diğer kripto paralar da yer alıyor. Ethereum ağı kullanılarak yapılan bu paralar içerisinde dünyanın en büyük kripto paraları içerisinde yer alan EOS, TRON, ICON, OmiseGo, Binance Coin, Qash, Golem gibi yüzlerce kripto para bulunuyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Microsoft Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title