Haberler

Bit Pazarından İlham Aldı

Mustafa Aslantürk 'Çatılar' ile, Bora Aksu da Bir Bit Pazarında Gördüğü 'Güller Kitabı' Adlı Bir Kitaptan Esinlenerek Hazırladığı Koleksiyonuyla Londra Moda Haftası'ndaydı

MUSTAFA ASLANTÜRK 'ÇATILAR' İLE, BORA AKSU DA BİR BİT PAZARINDA GÖRDÜĞÜ 'GÜLLER KİTABI' ADLI BİR KİTAPTAN ESİNLENEREK HAZIRLADIĞI KOLEKSİYONUYLA LONDRA MODA HAFTASI'NDAYDI

Genç Türk modacı Bora Aksu, bu yıl Londra Moda Haftası'nda, bir bit pazarında gördüğü 'Güller Kitabı' adlı eski el çizimi gül resimleriyle dolu bir kitaptan esinlenerek hazırladığı koleksiyonunu modaseverlere tanıttı. İngiltere'nin başkenti Londra'daki ünlü 'Natural History Museum'da düzenlenen defilede Aksu'nun 26 parçadan oluşan koleksiyonu büyük ilgi gördü. 13 mankenin sunduğu ve 6 ayda tamamlanan kolleksiyonda ipekler, organzeler, ipek tüller, el işlemeleri ile deri detayları dikkat çekti. Elbiselerin yanı sıra, şapka, ayakkabı ve çantaları da tasarlayan Aksu, Londra'dan sonra koleksiyonun Paris'te sergileneceğini söyledi.

'Çatılar' çünkü..

Kıbrıslı Türk modacı Mustafa Aslantürk de, 'Çatılar' adlı koleksiyonuyla Londra Moda Haftası'ndaydı. Aslantürk'ün 25 parçadan oluşan kreasyonu da büyük ilgi gördü.

Londra Moda Haftasına ikinci kez katılan Aslantürk, 'Bir binayı gösterişli kılan en önemli faktörlerden birinin çatı olduğu gibi, insanoğlunu da gösterişli kılan şeyin kıyafetler olduğuna inanıyorum. Çatıların sistemleri ve işlevselliklerini inceleyerek, bunları kıyafetlerime aktarmaya çalıştım' dedi.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title