Haberler

BIST100 yüzde 2.11 düştü, dolar 7.09 lirada

Güncelleme:

Borsa İstanbul Endeksi (BIST100) 1,515 ve 1,560 puan arasında dalgalandığı Salı gününü yüzde 2.11 düşüşle 1,517.86 puanda tamamladı. Kapanışta, BIST Sanayi Endeksi yüzde 2.57, BIST Mali Endeks yüzde 2.29 ve BIST Hizmetler Endeksi yüzde 1.89 eksideydi.

Küresel piyasalarda, aşılamadaki ilerlemenin yarattığı iyimser havayla, yatırımcıların küresel ekonomide toparlanmanın hız kazanacağını öngörmeleriyle, dolar başta sterlin ve euro olmak üzere önde gelen para birimleri karşısında son yılların en düşük düzeylerine geriledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bugün gerçekleştirdiği 14 ay vadeli kuponsuz tahvilde net satış 196.9 milyon lira, nominal teklif 1 milyar 112 milyon lira oldu. Hazine'nin 6 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvili yeniden ihracında reel getiri yüzde 2.4, net satış 5 milyar 230.4 milyon lira, nominal teklif 5 milyar 248 milyon lira oldu.

Hazine'nin 14 ay vadeli kuponsuz tahvili yeniden ihracı öncesinde piyasa yapıcılara rekabetçi olmayan teklif (ROT) satışı 200 milyon lira, 6 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvili yeniden

ihracı öncesinde PY'lere ROT satışı 1 milyar 750 milyon lira oldu.

Döviz piyasalarındaki işlemlerde;

dolar en düşük 7.0039 lira ve en yüksek 7.1156 lirayı gördükten sonra, 7.09 – 7.10 lira aralığında,

euro en düşük 8.5250 lira ve en yüksek 8.6426 lirayı gördükten sonra, 8.61– 8.62 lira aralığında,

sterlin en düşük 9.8617 lira ve en yüksek 10.0104 lirayı gördükten sonra 9.97 – 9.98 lira aralığında hareket ediyordu.

Küresel piyasalarda 1.21504 - 1.21800 aralığına hareket eden euro/dolar paritesi 1.21375 düzeyindeydi.

Ünlü&Co bülteninde şöyle denildi:

"Günün en önemli konu başlığını Fed Başkanı Powell'ın yapacağı yarıyıl sunumu oluşturuyor. Fed başkanları yarıyıl sunumlarında atılan adımların genel bir değerlendirmesini yaptığı gibi özellikle sorucevap kısmında gelecek dönemlere ilişkin sinyaller verebiliyor. Destekleyici para politikasının uzun bir süre daha devam edeceğine vurgu yapan Fed'in duruşunun çok fazla değişmesini beklememek gerekir.

"Ancak Powell'ın piyasaları da etkisi altına alan tahvil faizlerinde son dönemde ivme kazanan yükselişi nasıl değerlendirdiği ve enflasyonun görünümünü nasıl gördüğü oldukça önemli. Soru

cevap kısmında daha fazla detay verme ihtimali yüksek olan Fed Başkanı bugün Senato'da, yarın ise Temsilciler Meclisi'nde sunum yapacak ancak yarınki sunum çok büyük ölçüde önceki sunumun tekrarı niteliğinde olacağı için kayda değer bir etki yaratmayacaktır."

InvestAZ Yatırım'ın bülteninde, "Güne alıcılı başlayan Borsa İstanbul'da panik satışları öğle saatlerine doğru oldukça hızlandı. BIST-100 bir süredir destek aldığı 1.550 seviyesinden kopmasının ardından günün en düşük seviyesi 1,515'e kadar geriledi" denildi.

Doların lira karşısında 7.00 düzeyinin üzerinde sert fiyat hareketleri yaşandığının da altı çizilen bültende, "Kur baskısının durulduğu günde yabancı yatırımcıların yoğunluklu satışı birçok endeks üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor" denildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Borsa İstanbul Sterlin Fed Haberler

Bakmadan Geçme

Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title