Haberler

Bist 100 Endeksi Bankacılık Sektörü Öncülüğünde Yükseldi…

Güncelleme:

BIST 100 Endeksi dün, gelişen ülke piyasalarındaki olumlu havanın bozulmasına bağlı olarak güne düşüşle başlamasına karşına geçen hafta %5'e yakın gerileyen ve gelişen ülke bankalarına kıyasla cazip çarpanlardan işlem gören bankacılık sektörü hisselerine gelen tepki alımları eşliğinde günü %1,2 yükselişle 110,148 seviyesinden tamamladı.

BIST Bankacılık Endeksi %2,1 oranında yükselirken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,3 oranında geriledi. Ekonomik veri olarak ise dün, Euro bölgesinde 2017 yılı üçüncü çeyrek GSMH büyümesi takip edildi. Euro bölgesi ekonomisi üçüncü çeyrekte beklentilere paralel olarak çeyreklik bazda %0,6, yıllık bazda ise %2,5 büyüdü.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

SAAT 16:30 ABD EKİM AYI TÜFE…

Bugün gündem olarak yurtiçinde Ağustos ayı işsizlik, ABD'de ise Ekim ayı TÜFE ve perakende satışlar takip edilecek. Bloomberg anketlerine göre, ABD'de enflasyonun geçen aya göre gerileyerek aylık bazda %0,1, yıllık bazda ise %2,0 artması beklenmekte. Biz ise, artan petrol fiyatları ile birlikte dün açıklanan ÜFE verisine benzer olarak ABD manşet enflasyonunda güçlü duruşun devam edeceğini ve beklentilerin üzerinde açıklanabileceğini düşünmekteyiz. Mevcut durumda, FED'in Aralık ayındaki toplantısından önceki son veri olması ve açıklanacak olası güçlü verinin kararsız FED üyelerinin fikrini etkileyebileceğinden dolayı Dolar ve ABD 10 yıllık tahvil faizleri pozitif, gelişen ülke piyasaları ve para birimleri negatif etki yapabileceğini düşünmekteyiz. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları düşüş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi'nin bugün Dolar'daki güçlü duruş eşliğinde yatay/hafif satıcılı açılmasını ve gün içerisinde bu eğilimini sürdürmesini bekliyoruz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title