Haberler

Bisküvi Yiyenler Öldürülecek

Şaka değil, gerçek. Tehdit Taliban'dan geldi. Afganlılar bedava bisküvilere dokunmaz oldu.

ABD'nin 2001 sonlarında Afganistan'ı işgal etmesi ve o günden beri bu ülkede Taliban'a karşı mücadelesi pek işe yaramış görünmüyor. ABD'nin bu ülkeye "daha fazla demokrasi ve özgürlük götürme" iddiası da havada kalmış görünüyor. Afganistan'da insanların yaşamında değişen fazla bir şey yok.

Karzai'ye rağmen Taliban'ı dinlemeyen yok

Kadınlar yine burkaları olmadan dışarı çıkamıyor, kız çocukları okula gönderilmiyor. Herkes aşiret reislerinin ağzına bakıyor. Onlar ne diyorsa o oluyor.

Değişen bir tek şey iktidar. Artık Taliban iktidar değil, ABD'nin adamı Hamid Karzai Devlet Başkanı. Ama Karzai'ye rağmen Taliban'ın sözü geçiyor. Bunu, Taliban'ın son tehdidine, halkın harfiyen uyması da kanıtlıyor.

Halkın gönlünü bisküviyle çalacaklarını sandılar 

Taliban militanları

Helmund bölgesinde Taliban yetkilileri, halktan, İngiliz ve ABD askerlerinin bedava dağıttıkları bisküvilere dokunmamalarını istedi. Bisküvi yiyenlerin öldürüleceğini de duyuran Taliban "Kim ki yabancı askerlerin dağıttıkları bisküvileri yerken görülecek, er veya geç öldürülecek. İster kadın, ister çocuk olsun" tehdidini savurdu.

Bir hafta önce gelen bu tehdidin ardından küçücük çocukların bile kendilerine verilen bisküvilere dokunmadıkları görüldü. Halkın gönlünü bisküviyle çalmaya çalışan İngiliz ve ABD'li askerlerin bisküvileri ellerinde kaldı.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title