Haberler

Bişkek: Kırgızistan Devlet Başkanı Bakiyev'in Anayasal Reformu Onaylaması

Kırgızistan'ın Alatoo Meydanı'nda 2 Kasım'dan Beri Devam Eden Muhalefet Yanlılarının Eylemi, Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev'in Anayasa Reformunu İmzalamasının Ardından Yerini Kutlamalara Bıraktı.

Kırgızistan'ın Alatoo Meydanı'nda 2 Kasım'dan beri devam eden muhalefet yanlılarının eylemi, Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev'in anayasa reformunu imzalamasının ardından yerini kutlamalara bıraktı.

Bakiyev'in yeni anayasa reformunu imzalaması muhalefet yanlıları tarafından adeta bayram gibi karşılanırken, muhalifler sabaha kadar dans ederek istediklerini elde etmenin coşkusunu yaşadı.

Kırgızistan Demokrasi ve Sivil Toplum Koalisyonu Lideri Edil Baysalov, "Alatoo Meydanı'nda bir çadır şehrimiz oldu. 2005 yılındaki devrimden sonra Kırgızistan'da ikinci bir devrim yaşadık ve sonucunda amacımıza ulaşabildik. Bu yeni anayasa ülkeye çok büyük bir değişim getirecek. Bugün Kırgızistan'da büyük bir bayram. Parlamentoda siyasi hayat devam edecek ve bizim taleplerimiz yeni anayasanın getirisine göre sürecek. İktidar bu eylemden büyük bir ders aldı. Kırgızistan halkı artık barış ve huzur istiyor" dedi.

Meydanda muhaliflere bir açıklama yapan Reform İçin Hareketi Başkanı Almaz Atanbayev ise, "Yeni anayasa geleceğimiz ve çocuklarımız içindir. 7 gündür çok büyük bir iş yaptık. Bu anayasayla Kırgızistan değişecek ve büyük bir devlet olacak. Cumhurbaşkanı Bakiyev'e teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Sabah erken saatlerden itibaren çadırlarını toplamaya başlayan muhalefet yanlıları, ilerleyen saatlerde Kırgızistan'ın ünlü sanatçılarının katılacağı konsere katılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title