Haberler

Bişkek: Kırgızistan'da 42 İktidar Milletvekili, Muhalefet Tarafına Geçti

Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev'in Parlamentoda Anayasa Değişikliğine Gidilmeyeceğini Açıklamasının Ardından Başlayan Muhalefet Yanlılarının Eylemi 5. Gününde Tüm Hızıyla Sürerken, Tavas ve Narin Eyaletlerinin Muhalefetin Kontrolüne Geçtiği Bildirildi.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev'in parlamentoda anayasa değişikliğine gidilmeyeceğini açıklamasının ardından başlayan muhalefet yanlılarının eylemi 5. gününde tüm hızıyla sürerken, Tavas ve Narin eyaletlerinin muhalefetin kontrolüne geçtiği bildirildi.

Muhalif Milletvekili Temir Sariev'in basın mensuplarına yaptığı açıklamaya göre, Kırgızistan'ın Tavas ve Narin eyaletleri muhalefetin kontrolüne geçerken, iktidar milletvekillerinde 42 kişi de muhalefet tarafına geçti. Sariev, "Sabah saatlerinde iktidardan muhalefete geçen milletvekili sayısı 30 iken bu sayı şimdi 42'ye yükseldi. İktidar milletvekilleri halkın önüne çıkarak muhalefet tarafına geçtiklerini açıklamaya başladı. Sabaha kadar parlamentoda bulunan tüm milletvekillerinin muhalefet tarafına geçmesini bekliyoruz" dedi.

Öte yandan, bugün muhalefet milletvekillerinin parlamentoda bir oturum düzenleyerek Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev ve Başbakan Feliks Kulov'un istifa etmeleri konularını ele almaları bekleniyor. Muhalefet yanlıları protestolarını sansürlediği gerekçesiyle Kırgızistan devlet televizyonu KTR'ye doğru yürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title