Haberler

Bisikletliler Ölen Arkadaşları İçin Eylem Yaptı

Güncelleme:

Kadıköy'de toplanan bisikletliler, trafik kazalarında hayatını kaybeden arkadaşları için eylem yaptı.

Kadıköy'de toplanan bisikletliler, trafik kazalarında hayatını kaybeden arkadaşları için eylem yaptı. Yoldan geçen bir otomobil sürücüsüne tepki gösteren eylemciler, bir bisikletliyi sıkıştırdığını iddia ettikleri sürücü ile uzun süre tartıştı.

Caddebostan sahilinde bir araya gelen bisikletliler, İznik'te bisiklet turu dönüşünde Tolga Beyenir ve Maltepe Dragos sahil yolunda Zihni Şahin başta olmak üzere çeşitli yerlerde yaşanan trafik kazalarında hayatını kaybeden bisiklet sürücüleri için eylem yaptı. Göstericilere CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de destek verdi. Caddebostan sahilinden yola çıkan bisikletliler, düdük, korna ve alkışlarla dikkatsiz sürücüleri protesto etti. Önce Dragos sahiline gelen bisikletliler, burada hayatını kaybeden Zihni Şahin'in anısına karanfil bırakarak, bisikletini bağladığı direk önünde saygı duruşunda bulundular. Burada grup adına açıklama yapan Nilhan Ceylan, "Daha geçen ay bisiklet üzerinde kaybettiğimiz 22 yaşındaki ODTÜ öğrencisi Meril Çiğdem Durmuş'un acısı dinmeden yine arka arkaya çok kötü haberler aldık. 11 Ağustos Pazar günü Ankara Üniversitesi öğrencisi Tolga Beyenir, arkadaşlar ile birlikte çıktığı İznik bisiklet turunun dönüşünde emniyet şeridinden gitmesine rağmen İnegöl mevkiinde arkasından hızla çarpan bir trafik teröristi yüzünden 19 yaşında hayatını kaybetti. Bu haberin şokunu atlatmadan aynı gün Maltepe Dragos sahilinde sağ şeritte bisikletiyle ilerleyen tecrübeli bisikletçi 42 yaşındaki Zihni Şahin, bir dolmuş sürücüsünün güpegündüz arkadan süratli bir şekilde çarpması sebebiyle maalesef hayatını kaybetti" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından bisikletlerine binen eylemciler, Suadiye Bağdat Caddesi'ne doğru yola çıktı. Bu sırada yoldan geçen bir otomobil sürücüsüne tepki gösteren eylemciler, araç sürücüsünün bir bisikletliyi sıkıştırdığını iddia etti. Haberin diğer bisikletliler tarafından duyulması üzerine sürücüye tepki gösteren eylemciler, araç sürücüsü ile tartıştı. Bazı eylemciler otomobil sürücüsünün üzerine yürürken, diğer bisikletlilerin araya girmesiyle gerginlik sona erdi. Bisikletli grubun eylemi daha sonra kalındığı yerden devam ederek, Bağdat Caddesi üzerinde sürdü. Burada bisikletleriyle birlikte yola yatan sürücüler, bir süre sonra eylemi sonlandırarak ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadıköy Bağdat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title