Haberler

Bisikletle Terapi Alan Engelliler, Şampiyonluk İçin Pedal Çevirdi

– 'ENGELLİLERİN günü birgün değil, her gün' diyen Kağıthane Belediyesi, engelliler için çeşitli etkinikle rdüzenlemeye devam ediyor.

– 'ENGELLİLERİN günü birgün değil, her gün' diyen Kağıthane Belediyesi, engelliler için çeşitli etkinikle rdüzenlemeye devam ediyor. Daha önceengellilerin yüzlerini bisikletterapisi ile güldüren belediye, buke zonlar için birbisiklet yarışı düzenledi. Kazanmak için pedalları çeviren özel çocukların azmi, izleyenleri hem duygulandırdı hem mutlu etti.

Kağıthane Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyon Hasbahçe Stadı'nda düzenlendi. Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM) ve Selahaddin Korkmaz Özel Eğitim İş Uygulama Okulu 'nda eğitim gören 37 özel çocuk, bisiklet yarışında kıyasıya mücadele etti.

OÇEM'de eğitim gören Abdülmelik Sarıcıoğlu'nun kazandığı yarış sonrası ödül töreni gerçekleştirildi. Tüm katılan öğrencilere madalyanın verildiği törende dereceye girenlere ise çeşitli hediyeler ve kupa takdimi yapıldı.

"DAİMA ENGELLİLERİN YANINDAYIZ"

Bisiklet yarışını başlatanKağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, daima engellilerin yanında olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Engelli çocuklarımızın sosyal hayata daha kolay uyum sağlayabilmesi için bu tarz etkinliklerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Engelliler haftası münasebetiyle de böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Çocuklarımız hem yarıştılar hem de eğlenceli vakit geçirdiler, dereceye girenleri de ayrıca tebrik ediyorum."

"ÇOCUKLARA REHABİLİTASYON AMAÇLI BİSİKLET EĞİTİMİ VERİYORUZ"

Özel çocukların antrenörlüğünü yapan Hüseyin Demirkaya, 2009 yılından beri engelli çocuklara bisiklet sporunu sevdirmek için uğraş verdiklerini belirtti. Çocuklar için hem sportif hem de rehabilitasyon amaçlı olarak bisiklet eğitimi verdiklerini belirten Demirkaya, "Şu anda biz toplamda iki okulda da eğitim gören 350 engelli çocuğun tamamını bisiklete bindirdik. Daha önceden hiç bilmeyen ve bizimle birlikte öğrenen birçok çocuk var" ifadelerini kullandı.

Yaptıkları çalışmalar neticesinde Türkiye ve Dünya şampiyonalarına kadar gittiklerini belirten Demirkaya, ilerleyen dönemlerde Türkiye'de yapılacak bir dünya şampiyonasına altyapı oluşturmak için çaba harcadıklarını aktardı.

"BİSİKLET SPORU ÇOCUĞUN MOTOR GELİŞİMİNE ÇOK BÜYÜK KATKILAR SAĞLIYOR"

Yarışmaya katılan Abdulmelik Sarıcaoğlu'nun annesi Ayşe Sarıcaoğlu ise; "Bisiklet sporu çocuğun motor gelişimine çok büyük katkılar sağlıyor. Bisiklet sinirsel olarak da zihinsel olarak da çocukları rahatlatıyor. Bisikletle birlikte yüzme sporunun da engelliler düzeyinde okullarda mutlaka uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Çocuğumu bu sporla tanıştıran antrenörlerede ayrıca çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kağıthane Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title