Haberler

Marmaris'te Bisikletle Seçim Çalışması Yapıyor

Güncelleme:

Marmaris'te Bağımsız Belediye Başkan Adayı Yasin Yıldırım, seçim çalışmalarında propaganda aracı olarak bisikleti kullanmasıyla dikkati çekiyor.

LEVENT KİŞİ - Marmaris'teki tek bağımsız belediye başkan adayı olan Yasin Yıldırım, rakiplerinin sayıları 10'u geçen seçim araçlarının karşısında bisikletiyle propaganda çalışması yapıyor.

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te yerel seçimlere kısa bir süre kala belediye başkanlığı için 11 aday yarışıyor. Adaylar içinde tek bağımsız olan 35 yaşındaki Yıldırım, seçim vaatlerinin yanı sıra propaganda aracı olarak bisikleti kullanmasıyla dikkati çekiyor.

Cervantes'in ünlü roman karakteri, şövalye olmak isteyen Don Kişot'a benzetilen Yıldırım, bisikletiyle caddeleri dolaşarak bastırdığı dergisini dağıtıp, seçmenlerden oy istiyor.

Bisikletinin arkasına taktığı, kendini ve projelerini tanıtıcı tabela ile sokaklarda pedal çeviren Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğinin fotoğrafçılık ve rehberlik olduğunu söyledi.

Bir önceki yerel seçimler sırasında bir adayın fotoğraf işlerini yaparken ayağının kırıldığını anlatan Yıldırım, bu sırada düşünmek için çok zamanın olduğunu, gelecek seçimlerde aday olmaya karar verdiğini kaydetti.

Kafasındaki projeleri hayata geçirebileceğine inandığını dile getiren Yıldırım, "Atalarımızın bize bıraktığı mirasa benim de bir şeyler katabileceğimi düşündüm. Amacım, yapacağım her projeyle gelecek nesillere güzel hatıralar bırakmak ve ismimi ölümsüzleştirmek" dedi.

Marmaris'te kapanmış olan Demokrat Parti'yi (DP) yeniden kurduklarını, ilçe başkanlığı görevini üstlendiğini bildiren Yıldırım, daha sonra başkanlıktan istifa ederek bu partinin Marmaris Belediye Başkan aday adayı olduğunu belirtti.

DP'yi kendi düşüncesine en uygun olduğu için ve meclis üyesi seçimi yapabilmek gayesiyle tercih ettiğini anlatan Yıldırım, "DP'de siyasi mücadele verirken bir yıl süreyle işlerimi bir kenara bıraktım. Yazın çalışmadığım için maddi sıkıntılar yaşadım ama aday olarak beni göstermediler" ifadesini kullandı.

Rakibi siyasi parti adaylarının seçim çalışmalarında çok fazla para harcadığını öne süren Yıldırım, "Halk, hiçbir zaman kendi istediği belediye başkanı ve milletvekilini seçemiyor. Aday belirlemede adayların projelerinden daha çok mal varlıklarına dikkat ediliyor. Gerçekten hizmet edecek insanlar koltuğa oturamıyor" diye konuştu.

"Battal Gazi gibiyim"

Marmaris Belediye Başkanı olmak için yarıştığı adayların her birinin oldukça mal varlığı bulunduğunu söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Maddi olarak güçlü adayların çok sayıda seçim bürosu var, binalarda dev posterleri asılı, sokaklarda onlarca seçim araçları dolaşıyor. Ben ise bir bisikletle sokakları dolaşarak onlara karşı mücadele ediyorum. Kendimi Battal Gazi gibi hissediyorum. Yüzlerce kişiye karşı tek başına savaşan Battal Gazi, yalnız da olsa gerçekten inanmış kişinin başarılı olacağını gösteriyordu. Ben de inandığım için başarılı olacağımı ve Marmaris halkının beni tercih edeceğini düşünüyorum."

-"Çılgın" projeler

Yıldırım, seçim vaatleriyle de dikkati çekiyor. Yıldırım'ın "çılgın" seçim vaatleri arasında şunlar bulunuyor:

"175 metre uzunluğunda dünyanın en yüksel Atatürk heykeli, küçük esnafları bir araya getirerek kurulacak Marmaris Marketçiler Birliği, 160 metre yüksekliğe sahip dönme dolap ve lunapark, bünyesine 5 yıldızlı bir otel bulunan 30 bin kişilik stadyum, 3 bin öğrenciye hizmet verecek üniversite, 2 bin kişilik ay yıldız şeklindeki cami, cemevi ile kilise, yeni bir kruvaziyer limanı ve İçmeler beldesinde kanal açılması." - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Battal Gazi Cervantes Marmaris Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title