Haberler

Bisikletiyle dünyayı gezen Japon fotoğrafçı, Türkiye'ye hayran kaldı

Güncelleme:

Bisikletiyle dünyayı gezen Japon fotoğrafçı, Türkiye'ye hayran kaldı JAPON fotoğraf sanatçısı Hirohisa Tajima (33), 10 yıl sürecek dünya turunda önce sırt çantasıyla ardından da bisikletiyle 4 kıtada, 13 ülkeyi ziyaret etti.

Bisikletiyle dünyayı gezen Japon fotoğrafçı, Türkiye'ye hayran kaldı

JAPON fotoğraf sanatçısı Hirohisa Tajima (33), 10 yıl sürecek dünya turunda önce sırt çantasıyla ardından da bisikletiyle 4 kıtada, 13 ülkeyi ziyaret etti. Bugüne kadar yaklaşık 40 bin kilometre yol kat eden Tajima, Antalya'nın Demre ilçesine geldi. Demre'yi de gezen Tajima, " Türkiye'nin etkileyici bir tarih ve doğa zenginliği var. Her yerde tarihin her döneminden kalma antik kent var. Türk insanı çok sıcakkanlı ve misafirperver" dedi.

Japon fotoğraf sanatçısı Hirohisa Tajima, 10 yıl boyunca dünyayı sırt çantası ve bisikletiyle gezmeye karar verdi. 2019 yılında sadece sırt çantasıyla başladığı bu geziyi hayatının işi olarak gören Tajima, önce Avrupa'da Almanya ve Fransa'yı, Amerika'da Arjantin, Bolivya ve Peru'yu, Antarktika kıtasını, Asya'da Hindistan, Endonezya ve Fiji'yi gezdi. Ardından yolculuğuna bisikletle devam etmeye karar veren Hirohisa Tajima, 2020 yılının ocak ayında bisikletiyle yola çıkarak üç ay boyunca Vietnam, Kamboçya ve Tayland'ı gezdi. Ancak koronavirüs nedeniyle sınırlar kapanınca, Japonya'nın başkenti Tokyo'da yaşayan ailesinin yanına dönen Tajima, Yunanistan'da sınırların açıldığını duyunca, bisikleti ile 8 Temmuz 2020 tarihinde uçakla Atina'ya geldi. İki ay bisikletle Yunanistan'ı, 2 ay da Bulgaristan'ı gezen Tajima, 20 Kasım'da Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Sıra ile Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla'yı gezen Hirohisa Tajima, Demre'ye geldi. Türkiye'de toplam 3 ay gezecek ve ardından Gürcistan'a geçecek olan Tajima, oradan Ermenistan ve İran'a gidecek ve koronavirüs salgınındaki gelişmelere göre gezisine devam edecek.

'HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIM'

Bugüne kadar otostopla ve bisikletle 40 bin kilometre yol alan Hirohisa Tajima, Türkiye'de şu ana kadar 1400 kilometre yol yaptı. Günde 50 ila 70 kilometre arası yol yapan ve geceleri çadırda, kendisini misafir eden evlerde kalan Tajima, gezdiği ülkelerde çok güzellik gördüğünü, ancak Türkiye'nin ve Türk insanının çok farklı olduğunu söyledi. Hirohisa Tajima, "Bisikletimle ve otostopla dünyayı geziyorum. Ben bu geziye gezme olarak değil, hayatımın işi görerek başladım. Bu benim hayalimdi. Hayalimi gerçekleştirmek için yola çıktım. Benim Japonya'da bir evim yok. Düğün ve aile fotoğrafı çekerek geçimimi sağlıyordum. Şimdi de Instagram'da bir blok oluşturdum. Çektiğim fotoğrafları, izlenimlerimi yazıyorum" dedi.

'TÜRK İNSANI ÇOK SICAKKANLI VE MİSAFİRPERVER'

Bu gezideki amacının yeni ülkeleri, çok sayıda yeni insanı tanımak olduğunu anlatan Hirohisa Tajima, "Bunu Türkiye'de çok iyi gerçekleştiriyorum. Çok sayıda insanı ve aileyi tanıdım. Türkiye'nin etkileyici bir tarih ve doğa zenginliği var. Her yerde tarihin her döneminden kalma antik kent var. Türk insanı çok sıcakkanlı ve misafirperver. Çok sayıda Türk aile beni evinde misafir etti. Evinin bahçesinde konaklamama izin verdi. Herkes bir şey ikram etmek için çırpınıyor. Türk insanına teşekkür ediyorum. Türkiye'de gezmek için 3 ay ayırdım. Ama bu yeterli değil. Türkiye'ye tekrar geleceğim. Koronavirüsten korkmuyorum. Korunuyorum. Daha çok gencim. Onun hayallerimi önlemesine izin vermeyeceğim" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Türkiye Japon Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

432:

dünyada hiçbir ülkeye hayran kalmamışta bu lanet türkiyeyemi hayran kalmış çok saçma

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title