Haberler

Bisiklet Yolu İçin İmza Kampanyası

Biga Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü Bisiklet Şube Sorumlusu Ahmet Zeren, "Karabiga yoluna bisiklet yolu eklensin" başlıklı imza kampanyasında 7 bin 500 kişiden alınan imzalı belgeyi Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan'a teslim etti.

Zeren, kaymakamlık makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın en sağlıklı ve en çevreci taşıtının bisiklet olduğunu söyledi.

Bisikletin gelişmiş ülkelerde en önemli ulaşım aracı olarak kullanıldığını ifade eden Zeren, şöyle konuştu:

"Ülkemizde olduğu gibi özelikle son 2 yılda Biga'mızda bisiklet kullanıcılarının sayısının hızla artmasına rağmen kayda değer bisiklet yolumuz henüz yapılmamıştır. Bizler, bölgemizin en önemli tatil ve dinlence merkezlerinden biri olan Karabiga ile Biga arasındaki yaklaşık 20 kilometrelik yolun çift yönlü olarak genişletileceğini öğrendik. Biz, bisiklet kullanıcıları olarak bu yolun geliş ve gidiş kısımlarına ayrı ayrı bir buçuk metrelik bisiklet yolunun 3 Kasım 2015 tarih ve 29 bin 521 sayılı resmi gazetede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliklere uygun olarak yapılmasını talep ediyoruz. Bu doğrultuda kulübümüz Biga Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü olarak vatandaşlarımızdan ve bisiklet kullanıcılarından topladığımız 7 bin 500 imzaya kayıtsız kalmayacağına inancımız tamdır. Gerek bisiklet kullanımının yaygınlaşması ve gerekse olası kazaların önlenmesi açısından büyük önem taşıyan bu bisiklet yollarından biri olması açısından da Karabiga'ya ayrı bir prestij kazandıracağı bir gerçektir."

Kaynak: AA / Güncel

Karabiga Biga Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title