Haberler

Bisiklet Sevdalıları 240 Kilometre Pedal Çevirecek

Muğla Bisiklet Platformu Öncülüğünde Muğla Valiliği'nin Destekleri Doğrultusunda Yaklaşık 100 Bisikletli Sporsever Akyaka'da Bir Araya Gelerek 240 Kilometrelik Tura Başladı.

Muğla Bisiklet Platformu öncülüğünde Muğla Valiliği'nin destekleri doğrultusunda yaklaşık 100 bisikletli sporsever Akyaka'da bir araya gelerek 240 kilometrelik tura başladı.

Bisiklet turuna katılan sporseverleri Muğla Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve Rifat Ata, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, Ula Kaymakamı Ünal Çakıcı, Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu karşıladı.

Kanada, Almanya, Amerika ve Türkiye'nin çeşitli illerinden 15 ile 70 yaş arası spor severler günde 60 kilometre yol kat edecek. Akyaka'dan hareket eden sporcular, yarın Ören'de konaklayacak. Daha sonra Bodrum'a geçecek olan 100 sporcu ardından Datça'ya geçecek. Bisiklet turunun son noktası ise Marmaris olacak.

Hareket öncesi bir konuşma yapan Muğla Bisiklet Platformu organizasyon komite üyesi Dilek Bulut, "Biz bisiklet sporu sevdalıları olarak bu etkinliklerimizi 2004 yılından bu yana sürdürüyoruz. Bizler çocukluğumuzdan bu yana bisiklet ve doğa sevdası içinde ciğerlerimize oksijen dolduruyoruz. 'Gökova pedallarımın altında' sloganı altında bugün dünyanın dört bir yanından bisiklet ve doğa sever ile bu yıl buradayız. Uluslararası şenlik adı altında her yıl bu buluşmayı hedefliyoruz. Amacımız ülkemizdeki

güzelliği doya doya seyretmek ve hissetmek. Bu büyük organizasyona katılan tüm sporseverlere teşekkür ediyor ve gelecek yıl bu katılımın daha da büyük olacağına inanıyorum" dedi.

Bisiklet sevdalıları Akyaka'dan bisikletleri ile sahil kenarından Milas'ın Ören beldesine hareket etti.

(BT-AT-MFS-SN-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title