Haberler

Bisiklet

Spor Genel Müdürlüğü ile Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen "7.İstiklal ve Zafer Yolu Bisiklet Yarışı" İnebolu ilçesinden başladı.

Spor Genel Müdürlüğü ile Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce düzenlenen "7. İstiklal ve Zafer Yolu Bisiklet Yarışı" İnebolu ilçesinden başladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 87. yıldönümü etkinlikleri kapsamında İnebolu Türk Ocağı binası önünde düzenlenen törene Doğanyurt Kaymakamı ve İnebolu Kaymakam Vekili Ejder Demir, Garnizon Komutanı Üsteğmen Halil Aydemir, Belediye Başkanı Engin Uzuner ve İlçe Emniyet Müdürü Oktay Topal ve vatandaşlar katıldı.

İnebolu-Kastamonu arasındaki 95 kilometrelik ilk etabın startını Kaymakam Demir verdi. Bugün başlayan yarışın ilk etabına genç erkekler kategorisinde Konya Torkuspor'dan 6, Karaman Belediyespor'dan 3, Kocaeli Brisaspor'dan 3 olmak üzere 12 sporcu katıldı.

Zafer Yolu yarışlarının ikinci gününde büyük ve genç bayanlar kategorilerinde yarışmacılar 45 kilometrelik Kastamonu-Taşköprü arasındaki etabı geçecek.

Ayrıca yarın gerçekleştirilecek yıldız bayanlar yarışında mücadele edecek 13 sporcu, 25 kilometrelik Şeker Fabrikası-Taşköprü etabını tamamlayacak.

Yarışmalar yarın düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Bisikletçilere Türk Bayrağı, temsili cephane ve İnebolu toprağı teslim edildi.

Muhabir: Kadir Yıldırım / Ferdi Akıllı

Yayıncı: Hüseyin Doğru - KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Doğanyurt Kastamonu İnebolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title