Haberler

BiS ve BJK'nın Ortak Paydası Sürdürülebilirlik!

Güncelleme:

BİS ve BJK Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması'nda bir araya geldi!

Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması, 'Değişimi Yönetmek' temasıyla ikinci günde de çok önemli konu ve konuşmacıları bir araya getirdi. İkinci günde Borsa İstanbul YK Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan ve BJK Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman farklı oturumlarda sürdürülebilirlik konusunda önemli mesajlar verdiler. konuşmaları oldu. Sürdürülebilir İş Lideri olarak ödülünü Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur Bursa'nın elinden alan Turhan, halka açık şirketlerin itibar ve tercih edilmelerinde en önemli kriterin artık çevre, ekonomik ve toplumsal anlamda sürdürülebilirlik olduğunu anlattı. Orman da BJK'nın sürdürülebilirlik çalışmalarını, Türkiye'nin ilk akıllı ve yeşil stadyumu Vodafone Arena'nın özelliklerini paylaştı.

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından 2009 yılından bu yana düzenlenen ve sürdürülebilir iş dünyasını bir araya getiren Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması ikinci gününde ilginç konuşmalara sahne oldu.

İki gün boyunca 130 konuşmacı ve 60 oturuma ev sahipliği yapan konferansta, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl ilk kez verilen Sürdürülebilir İş Lideri Ödülü'nü alan Borsa İstanbul YK Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, "İş dünyası sürdürülebilir iş modellerini, sistemlerine entegre etmezse görüşleri dilek ve temenni kapsamında kalıyor" mesajını verdi. Turhan "Bir şirket cinsiyet ayrımcılığı yapıyorsa, çevreye gerekli duyarlılığı göstermiyorsa, sosyal sorumluluk projeleri yapmıyorsa finansal performansı istediği kadar yüksel olsun borsada yükselemiyor. Biz İstanbul Borsa olarak şirketlerin halka açılmasını sağlarken diğer taraftan da çevreye duyarlılığı teşvik için sürdürülebilirlik endeksi oluşturduk. Bu endekste yer alan şirketler yurtdışından sağladıkları destek veya halka açık olmaları noktasında talepler endeks ile doğru orantılı arttı" dedi.

Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması'na katılarak bir konuşma gerçekleştiren BJK Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, sürdürülebilirliğin kurumsallaşmanın önemli bir kriteri olduğunu belirterek "Camianın güven ve desteğiyle kurumsallaşma yolunda ilerliyoruz. Beşiktaş'ı beslemek istiyoruz" dedi. Bu anlamda alt yapıya ve sponsorluklara verdikleri önemi de dile getiren Orman eğitim politikalarına da değindi. Orman, Türkiye'nin ilk akıllı ve yeşil stadyumu olacak olan Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena hakkında şu bilgileri verdi: "Kendi öz sermayemiz ile yaptığımız bu stadın farkı 10 milyon USD bütçesiyle ülkemizin ilk akıllı ve yeşil stadı olması. Vodafone Arena hem teknik olarak hem de çevreyle uyum sağlayacak çevreci bir stat olacak. Statta güneşten elektrik elde edilecek, yağmur suları çim sahaların sulanmasında kullanılacak. Yeşil bina sertifikalı yapı ürünlerinin kullanımı, klimalarda ozon dostu gaz kullanımlı cihazların seçimi, kapalı mekanlara yüzde 100 taze hava veren klima gibi pek çok yeniliğe sahip. Türkiye'nin en akıllı stadı olan Vodafone Arena, zengin içerikli dijital ekran çözümleri, yüksek hızlı mobil ve wi-fi ağıyla donatılacak."

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Borsa İstanbul İbrahim Turhan Fikret Orman Türkiye Spor Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title