Haberler

BiS ve BJK'nın Ortak Paydası Sürdürülebilirlik!

Güncelleme:

Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması, 'Değişimi Yönetmek' temasıyla ikinci günde de çok önemli konu ve konuşmacıları bir araya getirdi.

İkinci günde Borsa İstanbul YK Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan ve BJK Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman farklı oturumlarda sürdürülebilirlik konusunda önemli mesajlar verdiler. konuşmaları oldu. Sürdürülebilir İş Lideri olarak ödülünü Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur Bursa'nın elinden alan Turhan, halka açık şirketlerin itibar ve tercih edilmelerinde en önemli kriterin artık çevre, ekonomik ve toplumsal anlamda sürdürülebilirlik olduğunu anlattı. Orman da BJK'nın sürdürülebilirlik çalışmalarını, Türkiye'nin ilk akıllı ve yeşil stadyumu Vodafone Arena'nın özelliklerini paylaştı.

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından 2009 yılından bu yana düzenlenen ve sürdürülebilir iş dünyasını bir araya getiren Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması ikinci gününde ilginç konuşmalara sahne oldu.

İki gün boyunca 130 konuşmacı ve 60 oturuma ev sahipliği yapan konferansta, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl ilk kez verilen Sürdürülebilir İş Lideri Ödülü'nü alan Borsa İstanbul YK Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, "İş dünyası sürdürülebilir iş modellerini, sistemlerine entegre etmezse görüşleri dilek ve temenni kapsamında kalıyor" mesajını verdi. Turhan "Bir şirket cinsiyet ayrımcılığı yapıyorsa, çevreye gerekli duyarlılığı göstermiyorsa, sosyal sorumluluk projeleri yapmıyorsa finansal performansı istediği kadar yüksel olsun borsada yükselemiyor. Biz İstanbul Borsa olarak şirketlerin halka açılmasını sağlarken diğer taraftan da çevreye duyarlılığı teşvik için sürdürülebilirlik endeksi oluşturduk. Bu endekste yer alan şirketler yurtdışından sağladıkları destek veya halka açık olmaları noktasında talepler endeks ile doğru orantılı arttı" dedi.

Yeşil İş 2014: Sürdürülebilir İş Buluşması'na katılarak bir konuşma gerçekleştiren BJK Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, sürdürülebilirliğin kurumsallaşmanın önemli bir kriteri olduğunu belirterek "Camianın güven ve desteğiyle kurumsallaşma yolunda ilerliyoruz. Beşiktaş'ı beslemek istiyoruz" dedi. Bu anlamda alt yapıya ve sponsorluklara verdikleri önemi de dile getiren Orman eğitim politikalarına da değindi. Orman, Türkiye'nin ilk akıllı ve yeşil stadyumu olacak olan Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena hakkında şu bilgileri verdi: "Kendi öz sermayemiz ile yaptığımız bu stadın farkı 10 milyon USD bütçesiyle ülkemizin ilk akıllı ve yeşil stadı olması. Vodafone Arena hem teknik olarak hem de çevreyle uyum sağlayacak çevreci bir stat olacak. Statta güneşten elektrik elde edilecek, yağmur suları çim sahaların sulanmasında kullanılacak. Yeşil bina sertifikalı yapı ürünlerinin kullanımı, klimalarda ozon dostu gaz kullanımlı cihazların seçimi, kapalı mekanlara yüzde 100 taze hava veren klima gibi pek çok yeniliğe sahip. Türkiye'nin en akıllı stadı olan Vodafone Arena, zengin içerikli dijital ekran çözümleri, yüksek hızlı mobil ve wi-fi ağıyla donatılacak."

Kaynak: Bültenler / Güncel

ibrahim turhan borsa istanbul istanbul türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title