Haberler

Birşeyin Yok Dediler 12 Gün Sonra Komaya Girip Öldü

Güncelleme:

Burcu Gökalp, havuzda yüzerken fenalaştı, götürüldüğü acil sercviste bir şeyin yok diye eve gönderilen, genç kız ikinci kez getirildiği hastanede komaya girip, öldü.

İzmir Karşıyaka'da oturan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunu 28 yaşındaki Burcu Gökalp, havuzda yüzerken fenalaştı, götürüldüğü acil sercviste 'Bir şeyin yok diye eve gönderilen, genç kız ikinci kez getirildiği hastanede komaya girip, 12 gün sonra öldü. Genç kızın babası Zafer Gökalp, kızının ölümüyle ilgili sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Okuldan mezun olduktan sonra iş arayan, yüzme ve spora çok düşkün olan Burcu Gökalp, 2 Ağustos'ta Ege Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu'na gitti. Havuzda vücudu kasılan ve 20 dakika kadar havuzun dışında bu şekilde kalan Burcu Gökalp'ın bu durumunu gören havuz görevlisi ambulans çağırdı. Genç kız Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Acil serviste görevli doktor tarafından iddiaya göre, 'Bir şeyin yok diye taburcu edilen genç kız, 10 Ağustos'ta yakınları tarafından aynı şikayetle Ege Üniversitesi'ne getirildi. İki gün sonra komaya giren Gökalp, 24 Ağustos'ta sonra yaşamını yitirdi. Genç kıza otopsi yapıldı. Kesin ölüm sebebi yapılacak tetkiklerden sonra ortaya çıkacak. Burcu Gökalp, sevenlerin gözşyaşları içerisinde Salihli'de toprağa verildi.

Kızlarının ölümüyle sarsılan baba Zafer Gökalp ve anne Leyla Safinaz Gökalp, sorumlu oldukları iddiasıyla hastanenin acil servisine getirildiğinde ilk müdahaleyi yapan sorumlular hakkında, avukatları Hatice Pınar Gökalp aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi verdi.

İki çocuk babası Gökalp, savcılığa verdiği şikayet dilekçesi'nde, 'Havuzda yüzme sonrası kasılma ve buna bağlı olarak beyin kanaması süphesiyle hastaneye geitirildi. Buradaki görevliler tarafından, her hangi bir müdahalede bulunulması gerekmediği belirtilerek acil servisten 'tipik kas spazmı' geçirdiği söylenip taburcu edildi. Kızımı sekiz gün sonra aynı şikayetle tekrar hastaneye getirdik. İki gün sonra komaya girdi. 12 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitirdi. Kızım hastaneye ilk getirildiğinde gerekli tetkikler yapılmadan taburcu edildi. Acil serviste ilk tedavi sürecinde ihmal vardır. Kızıma burada tomografi bile çekilmemiştir. Bizim canımız yandı. Başkalarının canı yanmasın. Gerekli tetkikler yapılsaydı, kızım şimdi yaşıyor olacaktı. Sorumlular kimse hesap versinö dedi.

Ablasının ölümüyle yıkılan Cihangir Gökalp, 'Ablamın cesedini morga girip teşhiş ettim. Beni en çok üzen ablamın hiç yoktan ölmesi. Eğer gerekli tetkikler yapılsaydı, ablam şimdi yaşıyor olacaktı. Annem taburcu edildikten sonra, içeri girip ablamın kustuğunu ve çift gördüğünü söylemiş. Doktorlar, bunun üzerine ablama 'Şımarıklık yapma. Senden daha ağır hastalar var. Git evine otur. Senin bir şeyin yok. Ağrıya ağrıya acıların geçecek' diye eve gönderdi. Eğer gerekli tetkikler yapılsaydı, şimdi ablam yaşıyor olacaktı. Burada doktorların büyük ihmali var. Sonuna kadar hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz dedi.

ANNENİN ACISI

Havuzda yüzerken rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybeden Burcu Gökalp'in annesi Leyla Safinaz Gökalp, 'Bizim canımız yandı. Başka Burcular ölmesin. Adalet yerini bulsunö diye gözyaşı döktü.

Anne Gökalp yaşadıklarını şöyle anlattı Kızım havuzda yüzerken başına ağrı giriyor. Bonesi sıktı diye çıkartıp, arkadaşlarından yardım istiyor. Havuzda görevli doktor yok. Orada tesadüfen bulunan stajer doktor ilk müdahaleyi yapıyor. Bu sırada kızım elleri ve ayakları kasılıp, ters dönüyor. Uzun süre ambulans gelmemiş. Hastaneye götürülürken dil altı hapı verilmiş. Acile getirilişinde kızımın bilinci yerindeydi. Hastanede yaklaşık 3.5 saat müşahadele altında tutuldu. Doktor, ayağa kaldırıp 5-6 adım yürüttü. Kızım, ağrılarından dolayı ofluyordu. Doktora neyi olduğunu ve hiç ilaç vermediğini sordum. Bana 'Kramp girmiş. Birşeyi yok. Eve gidebilirsiniz' dedi. Arkadaşlarının kollarında dışarı çıkarken istifra etti. Tekrar içeri girdim durumu anlattım. Doktor, 'başını çarpmamış. Su yutmamış. Ağrıya ağrıya geçer' dedi. Hastaneden eve gittik. Kızımın ağrıları geçmeyince, bizim zorumuzla tekrar hastaneye getirdik. Kendi ellerimle beyin servisine yatırdım. Evden servisi aradım. Telefona hemşire çıktı. Kızım ile konuşturdu. Biz onun sesini duyunca, ailece çok sevindik. 2 saat sonra hastaneden telefon geldi. Kızımın durumunun fenalaştığını ve yoğun bakıma alındığını söylediler. Kalbi 10 dakika durmuş. Tekrar çalıştırılmış. 12 gün sonra güle oynaya hastaneye götürdüğüm kızım öldü. Burada gerçekten bence bir ihmal var. Suçlu kimse ortaya çıksın. Adaletin bunu ortaya çıkartıcağına inanıyorum. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Başka Burcu'lar ölmesin..

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Karşıyaka Salihli İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title