Haberler

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (Uclg) 5. Zirvesi

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Başkanlığına Güney Afrikalı Parks Tau seçildi.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Başkanlığına Güney Afrikalı Parks Tau seçildi.

Başkent Bogota'daki Corferias Fuar ve Kongre alanında devam eden UCLG'nin son oturum ve seçimi, UCLG ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın başkanlığında, Kazan (Rusya) Belediye Başkanı ve UCLG eş başkanı Ilsur Metshin, Kitchener (Kanada) Belediye Başkanı ve UCLG Mali Sorumlusu Berry Vrbanovic, UCLG Genel Sekreteri Josep Roig, UCLG Eş Başkanı ve Quito (Ekvador) Belediye Başkanı Mauricio Rodas, Guangzhou (Çin) Belediye Başkanı Wen Guohui ile UCLG Eş Başkanı ve Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun bulunduğu heyet tarafından yönetildi.

Zirvenin son oturumuna Afrika (UCLG Africa), Asya Pasifik (UCLG-ASPAC), Avrupa (CEMR), Avrasya (UCLG EuroAsia), Ortadoğu-Batı Asya (UCLG MEWA), Güney Amerika (FLACMA), Kuzey Amerika (UCLG North America) ve büyük şehirlerin bulunduğu Metropolis bölgelerinden yerel yöneticiler de katıldı.

Oturumun ardından teşkilatın yeni başkanının seçimine geçildi. Başkanlığa aday olan Afrika Yerel Yönetimler Derneği Başkanı ve Johannesburg Belediye Meclis Üyesi Parks Tau ve UCLG Eş Başkanı ve Kazan Belediye Başkanı İlsur Metshin'in konuşmalarının ardından oylama süreci başladı.

Oylamanın ardından konuşan Topbaş, yerel yöneticilere ve her iki başkan adayına yönelik bir konuşma yaptı.

Topbaş, dünyanın neresinde olursa olsun afet bölgelerine ya da yardıma ihtiyacı olan yerlere İstanbul'dan yardım gönderdiklerini, UCLG'nin yeni başkanının ve herkesin de daha iyi bir dünya için bu anlayışta olması gerektiğini söyledi.

Her iki başkan adayının da kıymetli insanlar olduğunu dile getiren Topbaş, sonuç ne olursa olsun kazananın UCLG olmasını istediğini vurguladı.

Topbaş, sonuçları açıklamadan önce iki başkan adayını da yanına çağırarak tokalaşmalarını istedi. Kadir Topbaş'ın, seçimi Parks Tau'nun kazandığını açıklamasının ardından, Tau'nun destekçileri büyük sevinç yaşadı.

Teşkilatın yeni başkanının koltuğuna hemen oturabileceğini söyleyen Topbaş, Tau'yu elinden tutarak başkanlık koltuğuna kadar götürdü.

Oylama sonucunda, Parks Tau 105 oy alarak UCLG'nin yeni başkanı oldu. Rakibi İlsur Metshin ise 42 oyda kaldı. Toplam 149 oyun kullanıldığı seçimde 2 oy geçersiz sayıldı.

Zirveden notlar

Bogota Belediye Başkanı Enrique Penalosa'nın kapanış konuşmasını yaptığı UCLG 5'inci Zirvesi BOGOTA 2016 dört gün sürdü. Organizasyonda, polis, asker, tercüman, rehber, sağlık görevlisi olmak üzere yaklaşık bin kişi görev aldı.

Öte yandan, UCLG-MEWA Eş Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yeni dönemde UCLG Eş Başkanı olarak görev yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın 6 yıldır başkanlığını yaptığı ve merkezi İspanya'nın Barselona kentinde bulunan UCLG, 2004 yılında Uluslararası Yerel Yönetimler Birliği, Birleşmiş Kent Örgütleri ve Metropolis adlı yerel yönetim örgütlerinin birleşmesiyle kuruldu.

Bogota'daki zirveye farklı ülkelerden 3 binden fazla yerel yönetici, 200 konuşmacı ve 300'ün üzerinde gazeteci katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Topbaş İstanbul Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title