Haberler

Birleşmediğine Şimdi Çok Pişman!

DP ile Birleşememenin Baş Mimarlarından Erkan Mumcu da Seçimlerle İlgili Açıklama Yaptı ve İçinden Geçenin Aslında Ne Olduğunu Söyledi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, seçim sonuçlarını "DP projesi işletilebilseydi dengeleri değiştirecek bir sonuç almak mümkün olacaktı" şeklinde değerlendirdi.

Mumcu yaptığı yazılı açıklamada, dört gün önce seçimlere ilişkin bir değerlendirme yaptığını hatırlatarak, aynı değerlendirmelerde bulundu. Daha önce yaptığı açıklamada "DP projesi işletilebilseydi dengeleri değiştirecek bir sonuç almak mümkün olacaktı" diyen Mumcu, şunları söyledi:

"Türkiye'de iktidarı ancak iktisat değiştirir. Değişen sadece gelir adaletsizliğinin derinleşmesi Türkiye'nin üretim kapasitelerinin üretim daralması ve borçlanma düzeyinin artması olacak. 5 yıldır kemer sıkmaya alıştırılan Türk milleti, tasarruflarının kendine değil de başkalarına gitmesine itiraz edeceğe benzemiyor. Çünkü insanların bir kısmına Müslüman olmak bir kısmına da laik olmak yetiyor. Bu denge ancak, satacak bir şey kalmadığında bozulur. Ama artık bu bir yıkım ve yeniden inşa olacaktır. Böyle olmasın diye bir mücadele verdik. Ama bunun böyle olmasından yarar elde edenler galip geldiler. Bu seçim bir şey değiştirmeyecek. Bu 120 milyar dolarlık yabancı sermayeyle Türkiye'nin Pazar olarak satın alınması tamamlanmadan AKP iktidarını kimse indiremez."

Kendisi için önemli olanın sistem mekaniğinin değiştirebilmesi olduğunu dile getiren Mumcu, cumhurbaşkanını halkın seçmesine ilişkin Anayasa değişikliğinin bu yönde atılmış bir adım olduğunu savundu. Mumcu "ama Erdoğan'ın beyanlarından anlıyorum ki sistemin esasına ilişkin hiçbir şey değişmeyecek" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title