Haberler

"Birleşme Türkiye'nin Hayrına"

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, Partisinin Demokrat Parti ile Birleşmesini Değerlendirdi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, partisinin Demokrat Parti ile birleşmesinin bir hukuki süreci gerektirdiğini belirterek, "Netice itibarıyla biz merkezde yeni bir birlikteliğin oluşmasının Türkiye'nin hayrına olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Anavatan Partisi'nin 26. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla parti genel merkezinde kokteyl düzenlendi.

Uzun, partilerin birleşmesiyle ilgili olarak, ''Neticede iki partinin birleşmesinden söz ediyoruz. Bunun bir hukuki süreci var, istişare edilmesi gereken yanları var. Her iki partinin karar organları var. Bahsettiğimiz şey, bir süreçtir. Epeyce de bir süre alacağını düşünüyorum. Ama netice itibarıyla biz merkezde yeni bir birlikteliğin oluşmasının Türkiye'nin hayrına olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla niyetimiz hayır. Hayır niyetle adımlar atmaya çalışacağız. Unutulmaması lazımdır ki, bu bir süreçtir'' açıklamasını yaptı.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Uzun, kokteylde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uzun, bir gazetecinin ''Hangi çatı altında birleşilecek?'' sorusuna:

''Ben şahsen çatıyla ilgilenmiyorum. Anavatan Partisi olarak biz mümkün mertebe temeliyle ilgileniyoruz. İnşallah toplumun bütün kesimlerini bir arada buluşturacak bir zemini, bir temeli oluşturmaya çalışıyoruz'' şeklinde yanıt verdi.

Kokteyle katılan Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ise ''Anavatan Partisi ile birleşmeye'' yönelik bir soru üzerine, şunları söyledi:

''Anavatan Partili arkadaşlarımızın bu mutlu gününde onlarla birlikte olmak bizim için bir onurdur. Kendileriyle birlikte bu güzel günü kutlayacağız, sanırım bu kutlu düğün devam edecektir. Bu önemli başlangıçlardan biridir. Hem Sayın Başkanı, hem arkadaşlarımı bu önemli yıl dönümlerini kutluyor ve kendilerine başarılar diliyorum.''

Bir gazetecinin ''Düğün ne zaman efendim?'' sorusu üzerine Cindoruk, ''Bak müziği çalıyor'' diye espri yaptı. (ANKA)

(HM/EÖ)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title