Haberler

Birleşik Kamu-İş Sendikası Kazancı Yokuşu'nda Anma Yaptı

Haber-Kamera: Özgür EREN İstanbul DHA

Birleşik Kamu İş Sendikası, 1 Mayıs kutlamalarında hayatını kaybeden işçileri anmak için Taksim'de bir araya geldi. Taksim Meydanı Cumhuriyet  Anıtı'na çelenk bırakan grup Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktıktan sonra basın açıklaması yaptı.  Birleşik Kamu İş Sendikası üyesi bir grup saat 10.00'da 1 Mayıs kutlamalarında hayatını kaybedenleri anmak içi Atatürk Kültür Merkezi önünde toplandı. Sloganlar eşliğinde Taksim Meydanına yürüyen grup Cumhuriyet Anıtı'na  çelenk bıraktıktan sonra  bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardında grup Kazancı Yokuşu'na geçerek basın açıklaması yaptı.

Grup adına  açıklama yapan Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık "1977 yılında yaşadığımız acı olayın yıl dönümünde onları anmak için buradayız. Ülkemizde son yıllarda en fazla iş cinayetinin olduğu ve işçi ölümlerinin yaşandığı bir dönemi yaşamaktayız. Maden kazalarının fıtrat olmasıyla başlayan bir süreci takip ediyoruz. Bu tür kazaların olmaması ve tedbirlerin alınması için buradan hükümete sesleniyorum. İşçiler ölmesin, kamu çalışanları ölmesin. Hak ettiğimiz insanca yaşama kavuşabilelim" diye konuştu. Açıklamanın ardından sendika üyeleri ellerindeki karanfilleri Kazancı Yokuşu'na bırakarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Görüntü dökümü:

-----------------

-Grubun elindeki çelenkten görüntü

-Grubun Taksim Meydana yürümesi

-Grubun slogan atması

-Grubun Anıta çelenk bırakıp saygı duruşunda bulunması

-Kazancı Yokuşu'nda Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balığın açıklaması

-Grubun Karanfil bırakması

-Grubun dağılması

-Genel ve yakın detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Kamu İş Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title