Haberler

Birleşik Haziran Hareketi'nden Kadıköy'de Eğitim Protestosu

Haber-Kamera Naci YÖNER İstanbul DHA Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, Hükümet'in eğitim politikalarını protesto etmek amacıyla Kadıköy'de yürüyüş ve gösteri yaptı.

Haber-Kamera Naci YÖNER İstanbul DHA

Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, Hükümet'in eğitim politikalarını protesto etmek amacıyla Kadıköy'de yürüyüş ve gösteri yaptı.

Kadıköy Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde toplanan grup, Bahariye Caddesi'nden Moda'da bulunan Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na yürüdü. Buradan Kadıköy'e yönelen gruba, polis ekipleri barikat kurarak engel oldu. Protestocular ile Çevik Kuvvet ekipleri, Kilise Meydanı'ndan Kadıköy'e çıkan sokakta karşı karşıya geldi. Polis, grubun dağılmasını ve Kadıköy'e yürümeden geri dönmesini istedi. Ancak yürüyüşe katılanlar, polisin bu isteği karşısında slogan atarak beklemeye başladı. Yürüyüşe katılan CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Kadir Gökmen Öğüt ile polis yetkilileri arasında uzun süren görüşmeler sonucu polis barikatı kaldırılarak, grubun Kadıköy'de basın açıklaması yapmasına izin verildi.

OKULLARI BOYKOT EDECEĞİZ

Yürüyüş sonunda yapılan basın açıklamasında, 'Laik ve bilimsel bir eğitim için mücadele başlatıyoruz. 9 Şubat haftasında okulları protesto edeceğiz. 9 Şubat'a kadar her gün mahalle mahalle, sokak sokak, okul okul bu boykotu hep birlikte örgütlemeye çağırıyoruz. Bu, iktidara bir uyarıdır ve sadece bir başlangıçtır. Zorunlu din dersleri kaldırılana kadar ayaktayız. Zorla İmam-Hatip yapılan okullarımızı geri alana kadar ayaktayız. Bizi hiçe sayanlar bilsin, bundan sonra her şey biziz denildi.

Basın açıklamasından sonra grup sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bahariye İstanbul Kadıköy Moda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title