Haberler

Birleşik Haber-sen'den "Terazi"li Zam Eylemi

Sirkeci Postanesi Önünde Toplanan Birleşik Haber-sen Başkanı Hüsamettin Şanal ve Sendika Üyeleri, Memura ve İşçiye Verilen Zammın Birer Kefesine Konduğu Terazi Önünde Açıklama Yaparak Teklif Edilen Ücret Artışını Protesto Etti.

Sirkeci Postanesi önünde toplanan Birleşik Haber-Sen Başkanı Hüsamettin Şanal ve sendika üyeleri, memura ve işçiye verilen zammın birer kefesine konduğu terazi önünde açıklama yaparak teklif edilen ücret artışını protesto etti.

Birleşik Haber-Sen Genel Başkanı Hüsamettin Şanal ve bir grup sendika üyesi, toplu görüşmeler ve PTT'nin sorunlarıyla ilgili olarak Sirkeci Büyük Postane önünde toplandı. Pankart açan ve slogan atan grup adına açıklamayı Şanal yaptı. "Memurun terazisi" adı verilen ve bir kefesinde "işçiye verilen zam", diğer kefesinde ise "memura verilen zam" yazan terazi önünde açıklama yapan Şanal, ekonomik ve sosyal anlamda kamu çalışanlarının taleplerine cevap verilmesini isteyerek, maaşlara teklif edilen yüzde 2'lik

zam tutarını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Hüsamettin Şanal, memurlara, insan onuruna yakışan bir ücret verilmesini istediklerini belirterek, "İşçilere 190 YTL'ye varan bir iyileştirme yapıldığını görmekteyiz. Yaklaşan Ramazan öncesi yaşanan toplu görüşme sürecinin kamu çalışanlarının beklentilerine yanıt verecek bir şekilde sonuçlandırılmasını bekliyoruz" dedi.

Grup açıklamanın ardından terazi ile Şeyh Edebali'nin vasiyetnamesini ilgili bakanlığa yolladı.

(HD-ED-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title