Haberler

Birleşik Arap Emirlikleri ve Irak Sünni Vakfı'ndan Irak Halkına Ramazan Yardımı

Ortadoğu'nun En Zengin Ülkelerinden Birleşik Arap Emirleri (Bae), Irak'ta 10 Binden Fazla İhtiyaç Sahibine Gıda Yardımı Yapıyor.

Ortadoğu'nun en zengin ülkelerinden Birleşik Arap Emirleri (BAE), Irak'ta 10 binden fazla ihtiyaç sahibine gıda yardımı yapıyor.

Şeyh Halife Binzayid ve Irak Sünni Vakfı'nın ortaklaşa başlattıkları gıda yardımı, bir nebzede olsa savaş içerisindeki Irak halkının yüzünü güldürdü. Bu çerçevede, başkent Bağdat'ın batısında bulunan Gazaliye bölgesindeki Ummelkura Camii'ne yaklaşık 10 binden fazla ev için gıda malzemesi getirildi. Irak Sünni Vakfı Müdürü Şeyh Ahmet El Samarrayı yapılan yardımla ilgili, "BAE'ye yapılan bu yardımdan dolayı teşekkürlerimizi borç biliriz. Ramazan ayında yapılan yardımlardan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

Ayrıca gelen bu yardımları, tüm ihtiyacı olan insanlarımıza dağıtacağız. Burada, yardımları dini ayırım yapmadan gerçekleştirdiğimizi vurgulamak isterim. Dubai'den gelen yardımlarla 10 binden fazla kişiye yardım ulaştıracağız" dedi. Yardımların genelde fakirlere, saldırıya uğramış aileler ve muhtaç olan kişilere verileceğini belirten Samarrayı, ayrıca bu tür yardımlara tüm Irak genelinde devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan, gıda yardımı alan Şeyma Ali, "Bize yapılan bu yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Yardımı gerçekleştiren Halife Binzayid ve Sünni Vakfı'na minnettar olduğumuzu belirtmek istiyorum. Saldırılardan zarar görmüş insanlar olarak bu yardıma gerçekten çok muhtaçtık" diye konuştu.

(AR-OYK-OYK-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title