Haberler

Birleşecek

Şanlıurfa'da açılan "Yalnızca Barışa Tarafız" adlı resim sergisinde ressamlar, barış taleplerini eserleriyle gündeme getirmeye çalışıyor.

Şanlıurfa'da açılan "Yalnızca Barışa Tarafız" adlı resim sergisinde ressamlar, barış taleplerini eserleriyle gündeme getirmeye çalışıyor.

Şanlıurfa Belediye Sergi Salonu'nda düzenlenen serginin açılışı, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve sergi sorumlusu Mehmet Emin Durap ile bazı ressamların katılımıyla yapıldı.

Fakıbaba ve beraberindekiler, sergiyi gezerek detaylı inceledikleri resimler hakkında ressamlardan bilgi aldı.

Sergiye ilişkin izlenimlerini gazetecilerle paylaşan Fakıbaba, barış kavramının anlamının herkesçe yeterince iyi algılanamadığını dile getirdi. Serginin açılışındaki zamanlamanın önemine dikkat çeken Fakıbaba, şunları kaydetti:

"Barış her şeyin üstündedir. Barış varsa ekonomi, eğitim ve mutluluk var. Gerçekten bu serginin ülkemizde barışın konuşulduğu bir zamana denk gelmesi önemlidir. Bütün sanatçıları yürekten tebrik ediyorum. Bu sergiyi dolaştıktan sonra mutlaka ve mutlaka ne yapıp edip barışın gelmesi için bütün tarafların bir araya gelip, bunu mutlaka başarmaları gerekir. Geleceğimiz, dünyamız, çocuklarımız ve torunlarımıza örnek olması için bunu başarmak zorundayız."

Sergi sorumlusu ressam Mehmet Emin Duralp de, sergiye gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Her gün düşen bombalara ve çıkan savaşlara karşı bizde barış adına savaş açıyoruz" dedi.

Barış, özgürlük, barış ve insan temalı yaklaşık 24 resmin yer aldığı sergi, bir hafta boyunca açık kalacak.

Bu arada, söz konusu organizasyon çerçevesinde benzer serginin aralarında İstanbul, Bursa, Antalya'nın bulunduğu 15 ilde eş zamanlı açıldığı kaydedildi.

Muhabir: Rauf Maltaş / Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: Erdem Gültekin - ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title