Haberler

Birinci Ordu Komutanlığı'nda Devir Teslim Töreni

Birinci Ordu Komutanlığı Devir Teslim Töreni Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök Ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Katılmıyla Yapıldı.

Birinci Ordu Komutanlığı devir teslim töreni Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt`ın katılmıyla yapıldı.

Selimiye Kışlası`ndaki törende İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da hazır bulundu. İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından Birinci Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, görevini sınıf arkadaşı Orgeneral Fethi Tuncel`e devretti. Birinci Ordu Komutanlığını Kuleli Askeri Lisesi`nde aynı sıraları paylaştığı sınıf arkadaşı Tuncel`e devreden Orgeneral İlker Başbuğ, ¨Değerli silah arkadaşım Fethi Tuncel`e yeni görevinde başarılar diliyorum. İnanıyorum ki Birinci Ordu Orgeneral Tuncel`in komutasında her alanda çok daha ileri seviyeye uluşacaktır¨ dedi.

Törende ordu komutanlığı forsunun gönderden inidirilmesinin ardından Başbuğ tarafından Orgeneral Fethi Tuncel`e sembol rozet takıldı. Yeni Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel de, İlker Başbuğ`a fors ve hizmet anıtı takdim etti. Görevi devaralan Orgeneral Tuncel, ¨Yurdun dört bir tarafından gelen genç vatan evlatlarının birbirileriyle paylaştığı karşılıklı sevgi, hoşgörü ve saygı içinde yurttaş olma bilincinin geliştiği bir ortamda yüce Türk ulusunun kendisinden beklediği ve tüm görevleri başarmak ve daima başarılı olma arzusu içinde olacağımı ifade etmek istiyorum¨ dedi.

Devir teslim törenin ardından Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel, Kara Kuvvetleri Komutanlığı`na atanan Orgeneral İlker Başbuğ, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

BAŞBUĞ : ¨TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI YÜRÜTTÜĞÜ SİLAHLI MÜCALEDE BAŞARISININ EN BÜYÜK PAYI MEHMETÇİK`E AİTTİR¨

Orgeneral İlker Başbuğ, törende yaptığı konuşmada bölücü terör örgütü PKK`ya karşı yürütülen mücadeleden bahsederek, ¨Türk silahlı kuvvetlerinin bölücü terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede elde ettiği başarının en büyük payını kahraman ve fedakar Mehmetçiğe ait olduğunu ve olmaya devam edeceğini ifade etmeyi bir borç olarak görüyorum¨ dedi.

1. Ordu`ya tevdi edilen görevin Türkiye`nin simetrik tehditlere karşı mevcut dengeleri ve milli menfaatleri korumak için 1. Ordu`nun sahip olduğu caydırıcı gücün korunması olduğunu dile getiren Başbuğ, ¨Bugün her türlü görevi başarıyla yerine getirebilecek bir ordu devretmenin huzur içindeyim¨ diye konuştu.

Öte yandan tören başlamadan önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt`ın yanına giderek bir süre sohbet eden Saime Durcan dikkat çekti. Emekli Oramiral Burhan Durcan`ın eşi olduğu öğrenilen Saime Durcan, sohbet ettiği Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök için ¨O benim evladım. Şerefli bir asker¨ dedi. Durcan, Orgeneral Hilmi Özkök`e sarıldı. Devir teslim töreninin ardından törene katılanlar 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel`i tebrik etmek üzere düzenlenen ikrama katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title