Haberler

Birinci Olanlara Altın Hediye Edildi

15-22 Nisan Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Geleneksel yemek yarışması Otelcilik Turizm Meslek Lisesin de yapıldı

15-22 Nisan Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Geleneksel yemek yarışması Otelcilik Turizm Meslek Lisesin de yapıldı. Jüri üyeleri 4 kategoride yapılan Çorba, Yemek, Hamur işi ve tatlı kategorisinde ilk üç derece için ince eledi ve sık dokudu. Sazlı-Sözlü olarak yapılan yemek yarışması Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Bahçesinde düzenlenen yarışmada birinci olanlara altın hediye edildi.

Otelcilik Turizm Meslek Lisesinin Bahçesinde düzenlenen törene Vali Hakan Yusuf Güner, Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkan yardımcısı Ali Danış, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, il müdürleri, okul öğretmenleri ve kalabalık bir davetli katıldı.

Kırıkkale Belediyesi Mehteran takımının gösterileri ile başlayan 3. Geleneksel yemek yarışmasında Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Hikmet Ereli 'Turizm; kısaca insanların gezip görme dinlenme amaçlı en az 24 saat ikamet ederek seyahat etmeleri diğer bir tur yapmalarıdır. Günümüzde çok hızlı gelişen ulaşım araçları sayesinde turizm olayı da son derece hızlı gelişmekte olup, ülkelerin ekonomik kalkınmalarında bacasız sanayi olarak adlandırılmaktadır. Turizm sektörü son 40 yılda büyük bir gelişme göstererek Dünya turizm örgütü verilerine göre 2011 yılında dünya da 1 milyar kişinin 2020 yılında 1. 6 milyar kişinin turizm etkinliklerine katılacağı, turizm gelirlerinin 2011 yılında 1. 5 trilyon dolara, 2020 yılında 2 trilyon dolara ulaşacağı tahmin edilmektedir. Ülkemizde ise 2010 yılında turizm gelirlerimiz 20, 8 trilyon dolara turist sayısı ise 28. 5 milyon kişiye ulaşmıştır' dedi.

Öğrencilerin gösterisinin yanı sıra 'Uyanık Esnaf' skeci ve daha sonra ise Ustalar grubunun konseri ile davetliler sazlı sözlü olarak Yöresel yemek yarışmasını günlerini oyun oynayarak kutladılar.

Yöresel yemek yarışmasında Çorbalar kategorisine 18 çorba katılırken yarışmasın da Mercimek Çorbası (Ahmet Yağçıoğlu), Arabaşı Çorbası (Hakkıcan Çinkaya), Yoğurtlu Tavuk Çorbası (Mustafa Alp), Sıçak yemek kategorisinde 35 yemek arasında Topalak (Fatma Arslan), Güveç (Alperen Özer), Firigli Bulgur Pilavı (Halide Pekgöz), Hamur işi kategorisinde 40 kişi katılırken Pizza (Otelcilik ve turizm Meslek lisesi Mutfak öğrencileri), Sini Mantı (Elif Güven), Su Böreği (Enes Canpolat). Tatlı kategorisine 38 kişi katılırken Havan Kadayıfı (Ahmet Atakul), Düğün Bohçası (Emre Kaçar), Gül Tatlısı (Zarife Yıldırım) ilk üç dereceleri paylaştılar. Birinci olanlara altın ve diğer dereceye girenlere ise çeşitli hediyeler verildi.

Görüntü Metni

-okulun amblemi

-jüri başkanın açıklaması

-mehteran takımının gösterileri

-valinin davul zurna eşliğinde karşılanışı

-okul müdürü Hikmet Erelinin konuşması

-okul öğrencilerinin gösterisi

-ustalar grubunun gösterisi ve oyunlar

-dereceye girenlere ödül verilmesi

-protokol tarafından yemlerin incelenmesi

(Haber-Kamera: Erhan GÖĞEM ? Kırıkkale / DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title