Haberler

"Birinci olan hikâye Dünya Tiyatro Günü'nde Sahnelenecek"

Güncelleme:

Çocukların yeteneklerini fark etmelerini sağlayarak, onları cesaretlendirmek ve özgüvenlerini artırmak amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Bir Hayal Bir Oyun Yarışması için başvurular 31 Temmuz'da sona eriyor. Yarışmaya, Türkiye'nin dört bir yanından 2017-2018 yılında ilköğretimin üçüncü veya dördüncü sınıflarındaki öğrenciler kendi yazdıkları özgün hikâyeleriyle katılabiliyor.

Yarışma için başvurular www.birhayalbiroyun.com web sitesi üzerinden yapılabildiği gibi hikâyeler posta yoluyla da gönderilebiliyor. Yarışma kapsamında alanında uzman jüri üyeleri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda öncelikli olarak 10 hikâye seçilecek. Ardından on bir kişilik jürinin yapacağı değerlendirmenin sonunda kazanan ilk 3 hikâye 19 Eylül 2017'de kamuoyu ile paylaşılacak. Okulların açılmasıyla birlikte birinci olan ve tiyatro oyununa dönüştürülecek hikâye için çalışmalara başlanacak. Profesyonel bir ekip tarafından bir tiyatro oyunu haline getirilen hikâye gelecek yıl Dünya Tiyatro Günü'nde Zorlu PSM'de sahnelenecek.

DERECEYE GİREN ÜÇ ESERİN SAHİBİNE "YARATICI YAZARLIK EĞİTİMİ"

Yarışmada dereceye giren ilk 3 esere sırasıyla 10 bin TL, 5 bin TL ve 3 bin TL'lik para ödülü verilirken; jüri değerlendirmesi sırasında ilk 10'da yer alan hikâyenin sahipleri de "Yaratıcı Yazarlık Eğitimi"ne katılarak hikâye yazımı konusunda temel becerilerini geliştirecek. Çocuklar, "Yaratıcı Yazarlık Eğitimi ile bir hikâyenin unsurları, karakterlerin yaratılması, olay örgüsünün yapılandırılması ve yaratıcı yaklaşımlar ile metinlerini yazarken her şeyin hayal kurmakla başladığını öğrenecekler.

İlk 10 hikâye ayrıca geçen yıl olduğu gibi bir kitapta toplanarak, Dünya Tiyatro Günü'nde izleyicilere armağan edilecek.

YARIŞMA JÜRİSİ YAZAR, TİYATRO YAZARI VE SANATÇILARDAN OLUŞUYOR

Jüri ekibinde ülkemizde çocuk edebiyatı alanındaki en önemli isimlerden "Kelime Çocuk Oyunları Atölyesi" isimli tiyatro grubunun da yöneticisi Dr. Asya Çağlar, Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Nutku, tiyatro yazarı ve yönetmenliğinin yanı sıra öykü, roman, deneme yazarı olan Özen Yula, yönetmen, oyuncu ve yazar Şahika Tekand, dramaturg Selen Korad Birkiye, çocuk edebiyatının bir diğer önemli ismi ve bu alanda kırka yakın kitabı bulunan Süleyman Bulut, yazar ve senarist Can Yılmaz, tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu, senarist Mert Fırat, yönetmen ve senarist İlksen Başarır, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) düzenlediği Uluslararası İstanbul Tiyatro Festival direktörlüğü görevini sürdüren Leman Yılmaz ve Zorlu PSM'nin Genel Müdürü Murat Abbas yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Can Yılmaz Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title