Haberler

Birinci İnönü Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, tarihte benzerine az rastlanır kahramanlıkların yaşandığı Birinci İnönü Zaferi'nde Bilecik'in ve yakın bölgesinin önemli bir rol aldığını dile getirdi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, tarihte benzerine az rastlanır kahramanlıkların yaşandığı Birinci İnönü Zaferi'nde Bilecik'in ve yakın bölgesinin önemli bir rol aldığını dile getirdi.

Başkan Yağcı, Birinci İnönü Zaferi'nin 97'nci yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda,

zaferin Türk milletinin, kayıtsız şartsız millet egemenliğine dayalı, tam bağımsız bir Türk devleti kurmak ve topraklarını düşman işgalinden kurtarma uğruna verdiği, Kurtuluş Savaşı mücadelesinde özel bir yeri ve önemi olan bir zafer olduğunu ifade etti.

Kazanılan zaferle, bir kez daha en zorlu sınavlardan nasıl başarıyla geçtiğini bütün dünyaya gösterdiğini ifade eden Yağcı, şunları kaydetti:

"Bizler bugün, atalarımızın ve şehitlerimizin canlarını feda ederek bizlere emanet ettiği bu topraklarda aynı ayrıcalık ile gelecek nesillere bu emaneti taşıyabilme gayretinin gururunu yaşıyoruz. Ülke tarihinde benzerine az rastlanır kahramanlıkların yaşandığı Birinci İnönü Zaferi'nde Bilecik ve yakın bölgesi de önemli bir rol almıştır. Milletçe atalarımızın bizlere bıraktığı mirası, cumhuriyeti, aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımaya kararlıyız.

Ordumuzun azim, inanç ve fedakarlığıyla kazanılan İnönü Zaferi, İstiklal mücadelemizin önemli bir aşaması ve ilk büyük başarısıdır. Batı cephesinde elde edilen bu ilk başarı, nihai zafere giden süreçte ordumuza ve milletimize moral ve güç vermiştir. Bilecik'te, İnönü Zaferleri'nin önemi ayrı bir yer tutmaktadır. Bu düşüncelerle, Birinci İnönü Zaferi'nin 97. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Selim Yağcı Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Prison Break 6. Sezon tanıtımı fake mi? Prison Break 6. Sezonu yayınlanacak mı? Filizlenmiş patates yenir mi? Filizlenmiş patates zararlı mı, yersek ne olur? Filizlenmiş patates zehirler mi? İncirlik Hava Üssü nerede, ne zaman açıldı? İncirlik Hava Üssü kaç yılında kuruldu? İncirlik Hava Üssü kime ait? İncirlik Hava Üssü neden değiştirildi? İncirlik Hava Üssü değiştirilme sebebi ne? İncirlik Üssü neden Ana Jet Üs Komutanlığı oldu? İncirlik Hava Üssü'nün önemi nedir? İncirlik Üssü'nün yeni adı ne? Müge Anlı Duygu Nebioğlu kimdir? Müge Anlı son bölümde ne oldu? 18 Nisan'da programda neler yaşandı? #FAHİŞYEMEĞEBOYKOT || Fahiş yemeğe boykot olayı ne? Boykot ne zaman yapılacak? İncirlik Üssü ismi değişti mi, yeni ismi nedir? İncirlik Üssü'nün adı neden değişti? ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM! | Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Temmuz zammı olacak mı? Metin Akpınar hasta mı? Metin Akpınar'ın sağlık durumu nasıl? Enflasyon tek haneye ne zaman düşecek? Bakan Şimşek tarih verdi! CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler?
title