Haberler

Birinci Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda Devir Teslim Töreni

Eskişehir'deki 1'inci Hava Kuvveti Ve 6'ncı Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanlığı'nda Devir Teslim Töreni Yapıldı. Törene Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'te Katıldı. Korgeneral Bilgin Balanlı, Türk Hava Kuvetleri'nin Geleceğin Hava Ve Uzay Gücünün Temel Yapı Taşlarını Ol...

Eskişehir`deki 1`inci Hava Kuvveti ve 6`ncı Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanlığı`nda devir teslim töreni yapıldı. Törene Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert`te katıldı. Korgeneral Bilgin Balanlı, Türk Hava Kuvetleri`nin geleceğin hava ve uzay gücünün temel yapı taşlarını oluşturmaya başlattığını söyledi.

Emekliye ayrılan Korgeneral Atalay Efeer, 1`inci Hava Kuvveti ve 6`ıncı Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanlığı görevini Korgeneral Bilgin Balanlı`ya teslim etti. Hava üssünde yapılan devir teslim törenine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, CHP Milletvekili Vadat Yücesan ile çok sayıda kişi katıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan törende Korgeneral Atalay Efeer`in özgeçmişi ve emeklilik onayı okundu, ardından komutanlık forsu gönderden indirildi. Korgeneral Edduordo Zamarrıpa, emekliye ayrılan Korgeneral Atalay Efeer`e NATO Hava Linsur Komutanlığı şiltini verdi.

EĞİTİM SATAN HAVA KUVVETLERİ

Korgeneral Atalay Efeer törende yaptığı konuşmada Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi`nin 72 saatlik harekat planlama ve icra edebilme yeteneğine kavuşturulduğunu söyledi. Açık semalar anlaşması kapsamında değişik ülkelerde ASA gözlem uçuşlarının başarıyla gerçekleştiğini kaydeden Efeer, ¨NATO tatbikatları kapsamında Almanya, Hollanda, Danimarka, Ürdün ve diğer ülkelerde Türk Hava Kuvvetleri başarıyla temsil edilmiştir. Birliklerimiz için genç pilotları yetiştirme eğitimine başarı ile devam edilmiş ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri ve İtalyan pilotlarına da harbe hazırlık ve harbe hazırlığın devamı eğitimleri verilerek eğitim satan Hava Kuvetleri olma özelliğimiz geliştirilerek devam ettirilmiştir¨ dedi.

GECE HAREKATLARI

Atalay Efeer, Türk Hava Kuvvetleri`nin vurucu güç unsurlarının büyük bölümünü bünyesinde bulunduran 1`inci Hava Kuveti, sahip olduğu imkan ve kabiliyeti, eğitim düzeyi ve birikimi ile en büyük caydırıcı güç haline geldiğini vurguladı. Efeer şöyle konuştu:

¨Bunun kanıtı, dost ve müttefik hava kuvvetlerinin gittikçe artan yoğunlukta Türk Hava Kuvetleri ile müşterek eğitim yapma istekleri, yurtiçinde ve yurtdışında müştereken icra edilen NATO, Barış İçin Ortaklık Eğitimi, milli tatbikatlar ile denetlemelerde elde edilen sonuçlardır. Teknolojide, harp silah araçlarında ve bu silahların kullanıldığı harekat ortamlarındaki olağanüstü gelişmeler harekatın gece de gündüz gibi yapılması ihtiyacını zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle gece uçuşlarına aynı bir önem verilmiş ve gece harakatını kolaylaştıracak techizat ile birlikte eğitimi de ilgili filolarımıza kazandırılmıştır. Buna paralel olarak gece harekatını destekleyecek arama kurtarma kabiliyeti de geliştirilmiştir.¨

HAVA VE UZAY GÜCÜNÜN YAPI TAŞLARI OLUŞTURULUYOR

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı`ndan 1`inci Hava Kuvveti ve 6`ncı Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanlığı görevine atanan Korgeneral Bilgin Balanlı`da törende yaptığı konuşmada, Türk Hava kuvvetleri`nin çağın en modern silah ve sistemleri ile donatıldığını söyledi. Krgeneral Balanlı konuşmasını şöyle sürdürdü:

¨Türk Hava Kuvvetleri gerek bölgesinde, gerek bulunduğumuz coğrafyadan çok uzaklarda, başarıyla yerine getirdiği görevlerle ülke çıkarlarının gerektirdiği her yerde etkinlikle varlık gösterebileceğini ve ülke politikalarının gerçekleşmesinde öncelikli güç olduğunu kanıtlamıştır. Bu statejik gücün çağın anlayışına uygun olarak yenilenmesi ve özellikle eğitimli ve nitelikli insan unsurumuzun en üst seviyeye çıkartılması büyük önem arz etmektedir. Bu bakımdan eğitim, doktorin, teşkilat ve lojistik alanlarda başlatılan girişimlerle geleceğin hava ve uzay gücünün temel yapı taşları oluşturmaya başlamıştır. Bu güç HİK, A400M ve JSF gibi en modern silah sistemleriyle donatılacak, dünyanın çeşitli bölgelerinde icra edilecek müşterek ve müttefik harekatın asli unsuru olacak, arama kurtarma, yangınla mücadele ve terörle mücadele gibi değişik yaklaşım ve konseptler gerektiren görevlerde kullanılacak, uzayda konuşlandırılacağı platformlarla harekat ortamınıa uzay boyutunu da ekleyecek ve uzayda da söz sahibi olacaktır.¨

Törende Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, 1inci Hava Kuvveti Komutanlığı flamasını Korgeneral Bilgin Balanlı`ya teslim etti. Orgeneral Cömert ardından emekliye ayrılan Korgeneral Atalay Efeer`e Hava Kuvvetleri Komutanlığı şildini verdi. Tören askerlerin geçişi ile sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title