Haberler

Birinci "Ergenekon" Davası

Birinci "Ergenekon" davasında mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.

Birinci "Ergenekon" davasında mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın talepler bölümünde, birleşen Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılması davasının tutuklu sanıkları söz aldı.

Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması olaylarıyla ilgili davanın tutuklu sanıkları Osman Yıldırım ve Alparslan Arslan gibi, biri rütbeli üç jandarma görevlisinin arasına oturtuldu. Tutuklu sanık Bedirhan Şinal, sanıklardan Seyhun Zayim'in cezaevinde ailesinden bir kişiyle yaptığı telefon görüşmesinde, "Bedirhan söylemese bizim eylem yaptığımızı nereden bilebilirlerdi" dediğini söyledi.

Dosya sanıklarının molotofkokteyli atılması olayının içinde olduğunu ifade eden Şinal, Zayim'in istemeyerek de olsa suçunu itiraf ettiğini kaydetti. Şinal,

"Mahkemeye delil niteliğinde belgeler sundum. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde söylediklerimi tekrarlıyorum. Gerçekler ortadadır. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Bu dosyanın tutuklu sanıkları Bayram Demir, Seyhun Zayim, Bora Ballı ve Fatih Derdiyok ise Şinal'in kendilerine iftira attığını, gazeteye molotofkokteyli atılmasıyla ilişkileri olmadığını söyledi.

Tutuklu sanık Boğaç Kaan Murathan da Bedirhan Şinal'in, Bayrampaşa Cezaevi C-27 koğuşunda birlikte yatarken eylem planını yaptıklarını söylediğini ifade ederek, kendisinin bu koğuşta hiç kalmadığını belirtti.

Cezaevinde kaldığı B-14 ve B-7 koğuşlarındaki 300 tutuklu ile Bedirhan Şinal'in kaldığı bölümdeki tutuklu sanıkların tanık olarak dinlenmesini talep eden Murathan, Şinal tarafından davanın sanıklarından Sedat Peker ile ilişkilendirildiğini kaydetti.

Bayrampaşa Cezaevinde 1, 5 ay kaldıktan sonra Edirne Cezaevine sevk edildiğini, Peker'in ise 2004'ten beri tutuklu olduğunu anlatan Murathan, "Peker ile görüşme şansım yoktur. Şinal, Peker'in İlhan Selçuk'a olan husumetinden dolayı eylemi yaptırdığını iddia ediyor. Bana kimse para ya da emirle bir şey yaptıramaz" diye konuştu.

Murathan, Şinal'ın polis tutanaklarına göre kendisini teşhis edemediğini belirterek, Şinal'in kendisi hakkında söylediklerinin ne delili ne de şahidi olduğunu kaydetti.

Mahkeme Heyeti, talepleri değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title