Haberler

Birinci Dünya Yağlı Güreş Şampiyonası Antalya'da Yapıldı

1'inci Dünya Yağlı Güreş Şampiyonası Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Yapıldı. Renkli Görüntülere Sahne Olan Etkinlikte, Japonya ve Nijerya'dan Gelen Güreşçiler Yağlanıp Er Meydanına Çıktı. Güreşleri Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de İzledi.

1`inci Dünya Yağlı Güreş Şampiyonası Antalya`nın Kemer İlçesi`nde yapıldı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, Japonya ve Nijerya`dan gelen güreşçiler yağlanıp er meydanına çıktı. Güreşleri Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de izledi.

Dünya Geleneksel Güreş Festivali kapsamında Kemer İlçesi`ne bağlı Çamyuva Beldesi`nde bulunan Davut Akman Spor Tesisleri`nde 1`inci Dünya Yağlı Güreş Şampiyonası düzenlendi. Etkinliği, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin`in yanı sıra Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Raphael Martinetti ile Avrupa Güreş Federasyonları Birliği (CELA) Başkanı Tsene Tsenov da izledi.

TAMTAMCILAR DA GELDİ

Soğuk havaya rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, ABD`li, Nijeryalı ve Japon sporcular Türk güreşçilerle kıyasıya yarıştı. Hayatlarında ilk kez yağlanıp güreşe tutuşan yabancı sporcular, ilginç görüntüler oluşturdu. Nijeryalı güreşçiler tamtamcılar eşliğinde kendilerine has güreş kıyafetleri ile Japon güreşçiler ise uzun şortları ile müsabakalara katıldı. Bakan Şahin, çekişmeli geçen müsabakaları gülerek izledi.

Bakan Şahin, ¨Dünya Güreş Festivali için FILA`nın ülkemizi tercih etmesi anlamlıdır. Biraz önce FILA Başkanı ve yöneticileri ile görüştüm. Bu organizasyonu yaygınlaştırmak ve geleneksel güreşlerin ayakta kalmasını sağlamak gibi düşünceleri var. İlk olduğu için katılım çok fazla olmayabilir ama çok renkli gösteri ve güreşlere tanık oluyoruz. Bana göre güzel bir şey. Tüm geleneksel spor dallarımızı yaşatmak ve tabii ki güreşi de yaşatmak son derece güzel düşünülmüş bir proje. İlkinde bulunmak, farklı ülkelerden gelen güreşçileri izlemek bana da çok sempatik geldi doğrusu. Biz Türkiye olarak bu organizasyonlara destek vereceğiz.¨ diye konuştu.

FILA Başkanı Raphael Martinetti ile eski milli güreşçi ve Türkiye Güreş Federasyonu üyesi Ahmet Ayık, Bakan Şahin`e birer plaket sundu. Başkan Martinetti ayrıca, Akdeniz Turizm Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Osman Ayık`a FILA özel armasını verdi.

Soğuk havada çim sahanın arka tarafında kaynayan kazanlardan aldıkları sularla yıkanan güreşçiler ise ilginç görüntüler oluşturdu. Karşılaşmalar sonrası Hasan Tuna Yağlı Güreş Dünya Şampiyonu oldu.

¨TOSUN PAŞA NERDESİN?¨

Yaklaşık 100 sporcunun katıldığı müsabakalarda en çok ilgiyi 150 kiloluk Japon güreşçi çekti. Japon güreşçinin ismi telafuz edilemeyince `Tosun Paşa` diye anons edildi. Türk seyircilerin yanı sıra Bakan Şahin de `Tosun Paşa` lakaplı Japon güreşçinin müsabakalarını ilgiyle izledi. Müsabakadan sonra meydana inen Bakan Şahin, etrafındakilere ¨Tosun Paşa nerede?¨ diye sordu. Japon güreşçi ile el sıkışan Şahin, daha sonra objektiflere poz verdi. Şahin, ¨Bu organizasyona gelirken ne ile karşılaşacağımı bilmiyordum. Gördüklerime çok şaşırdım. Bu etkinliklerin devam etmesini istiyorum.¨ dedi. Nijeryalı güreşçi Omoru Hidiga ile müsabaka yapan milli güreşçi Mithat Birer ise ¨Bana bunlar yağlı güreşi bilmiyor diyorlardı. Ama adam oldukça iyiymiş. Yenerken çok zorlandım.¨ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title