Haberler

Birinci Ağrılılar Buluşması

Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu tarafından ilki düzenlenen Ağrılılar Buluşması, "Ortak Bilinç ve Ortak Hareket Çalıştayı” adı altında 17-18 Mayıs 2014 tarihlerinde Manavgat'ta yapıldı.

Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu tarafından ilki düzenlenen Ağrılılar Buluşması, "Ortak Bilinç ve Ortak Hareket Çalıştayı" adı altında 17-18 Mayıs 2014 tarihlerinde Manavgat'ta yapıldı.

Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu'nun öncülüğünde Antalya'nın Manavgat ilçesinde gerçekleşen çalıştaya, Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan Ağrılı akademisyen, işadamı, hukukçu ve bürokratlar davet edildi. İki gün süren çalıştayın açılışı, Soma'da vefat eden şehitler için saygı duruşu ve Fatiha okunması ile başladı. "Ortak Bilinç ve Ortak Hareket Çalıştayı"nın açılış konuşmasını yapan Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nuri Aydemir; "Türkiye'de ilk defa düzenlediğimiz bu çalıştayın memleketimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu çalıştayın oluşumunda değerli bürokratlarımızdan Sayın İdris Yaşar ve emekli komutanlarımızdan sayın Rafet Yavuz'un büyük katkısı olmuştur. İşadamlarımızdan Sayın Seyit Ateş, Sayın Cengiz Sarı ve Sayın Mehmet Ali Taşdemir'den de bu anlamda maddi destek gördük. Burada sizleri bir araya getirmemizin tek bir gayesi vardır, o da Türkiye'de yaşayan 2,5 milyon Ağrılının uyanışı ve güç birliğine ulaşmalarıdır. Hiçbir siyasi amacımız ve beklentimiz yoktur" şeklinde konuştu.

Çalıştayın ilke ve esaslarıyla ilgili katılımcılara bilgi veren Sağlık Eğitimi Genel Müdürü İdris Yaşar, Çalıştay sonucunda bir rapor hazırlanacağını ve bu belgenin ilgili yerlerle ve kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan kurultay da divan başkanlığına Dr. Nihat Yüce, divan başkan vekilliğine Prof. Dr. Zeki Taştan ve genel sekreterliğe ise Nurettin Özelçi seçildi. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Manavgat Türkiye Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title