Haberler

"Birikmiş Sabit Ücretlerini Geri Almak İçin Mahkemeye Koşan Tüketiciler Hüsrana Uğrayabilir"

Telekom'un sabit ücret uygulamasına karşı çıkan tüketicilerin birikmiş sabit ücret ödentilerini almak için mahkemelere başvurması üzerine Tüketici Eğitimi ve Yardımlaşma Derneği'nden uyarı geldi. Dernek iki yılda biriken 240 YTL'yi almak için dava açan tüketicilerin 400 YTL'lik risk altına girdiğini savundu.

İstanbul Beykoz Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakemliği Ocak ayında, bir vatandaşın başvurusu üzerine, Türk Telekom'un abonelerden aldığı sabit ücreti haksız bulmuş ve başvuruyu yapan tüketici sabit ücret olarak ödediği 659 YTL'yi Telekom'dan geri almıştı. "Kararın emsal niteliği" taşıması göz önüne alınarak tüketici derneklerinin de çağrısıyla mahkemelere başvuran abonelerin geriye dönük olarak isteyecekleri yaklaşık 250 YTL. yi bulan sabit ücretleri geri alamayabilecekleri, hatta, mahkeme masrafları ve avukatlık ücretleriyle birlikte 400.00 YTL.'ye varabilecek maddi kayıplara uğrayabilecekleri belirlendi. Tüketici Eğitimi ve Yardımlaşma Derneği'nden ANKA'ya yapılan açıklamada Yargıtay'ın daha önce açılmış benzer bir davada Telekom'un sabit ücret uygulamasını uygun bulduğunun ortaya çıktığı ifade edildi.

-"DİMYAT'A PİRİNCE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN OLMAYIN"-

Tüketici Eğitimi ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Zerçin Ergün Duruk'un, bu konuda açılmış davalar üzerinde yaptığı inceleme ve araştırmaların, Yargıtay'ın 2006 yılında almış olduğu bir kararla, Telekom'un sabit ücret uygulamasını hukuka uygun bulduğunu ortaya çıkardığı belirtildi. Açıklamada Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin 2006/4275 sayılı kararında 'Â…alınan sabit ücretin hattın aboneye tesisi ile başlayan ve düzenli şekilde yürütülen asgari hizmetlerin karşılığı ve yasal düzenlemelere uygun olduğu' hükmüne yer verildiği ifade edildi. Tüketicilerin zarara uğramamaları için dikkatli olunması gerektiğine işaret eden yazıda "Yargıtay'ın 2006/4275 sayılı kararı göz önüne alındığında, mahkemelere başvuran tüketicilerin 2 yıl geriye dönük olarak isteyecekleri yaklaşık 250 YTL. yi bulan sabit ücretleri geri alamayabilecekleri, hatta "Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak" deyişindeki gibi, mahkeme masrafları ve avukatlık ücretleriyle birlikte 400.00 YTL.'ye varabilecek maddi kayıplara uğrayabilecekleri belirlendi" denildi.(ANKA)

(DNZ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title