Haberler

Bireysel Silahsızlanma İçin Sessiz Ayakkabılar Bir Kez Daha Yürüdü

28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü İçin Taksim Meydanı'nda Her Yıl Olduğu Gibi Yine Sessiz Ayakkabılar Yürüyüşü Düzenlendi.

28 Eylül Bireysel Silahsızlanma günü için Taksim Meydanı`nda her yıl olduğu gibi yine sessiz ayakkabılar yürüyüşü düzenlendi.

Umut Vakfı`nın organize ettiği yürüyüşe Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan`ın yanı sıra bazı sanatçılar ve şiddet olaylarında yakınlarını kaybedenler de katıldı. Umut Vakfı Başkanı Nazire Dedeman konuşmasında ruhsatlı silah sayısının bir önceki yıla göre yüzde 8 arttığına dikkat çekti. Dedeman, düğünlerde, maç çıkışında, karne gününde, işine giderken nereden atıldığı belli olmayan bir kurşunla hayatını kaybedenlerini anmak için toplandıklarını ifade ederek, ¨Topluma örnek olması gereken kişiler ellerinde silahla poz verip ¨bizim kültürümüzde silah vardır¨ derken yaşam hakkımızın sağlam olduğundan emin olabilir miyiz? Yurdumuzda denetimsiz silahlanma ürkütücü boyutlara ulaştı. Silahlanmaya özendirici kampanyaları protesto ediyor, vekillerin de silah konusunda daha etkin tavır almaya davet ediyoruz¨ dedi.

Nazire Dedeman, oyuncak silahların şiddet eğilimini arttırdığına dikkat çekerek, ¨Oyuncak silahların kesinlikle yasaklanması gerekiyor¨ dedi.

Dedeman, topluma örnek olması gereken milletvekillerinin tavrını da eleştirdi.

umut Vakfı`nın organize ettiği yürüyüşe geçtiğimiz Mayıs ayında Samsun`da kız meselesi yüzünden öldürülen İlhan Semizoğlu`nun anne ve babası da katıldı. Anne Saniye Semizoğlu, konuşmakta zorluk çektiğini duygularını ifade edecek kelime bulamadığını, silahlanmanın önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Baba İlhan Semizoğlu da, toplumda şiddet artma eğilimi gösterdiğini, televizyonlardaki şiddet içerikli program ve dizilerin çocukları özendirdiğini ifade etti. Konuşmaların ardından sessiz ayakkabılar yürüyüşüne katılanlar yanlarında getirdikleri ayakkabıları kırmızı halının üzerine bıraktılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title