Haberler

Bireysel Emeklilik Sistemi Verileri Açıklandı

Emeklilik Gözetim Merkezi Tarafından Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (Bes) İlişkin Veriler Açıklandı.

Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) ilişkin veriler açıklandı.

Emeklilik şirketlerinin verilerine göre 3 Aralık 2007 tarihi itibarıyla katılımcıların toplam fon tutarı 4 milyar 417 milyon 890 bin YTL, katılımcı sayısı 1 milyon 425 bin 37 oldu. Açıklanan verilere göre toplam katkı payı tutarı 3 milyar 800 milyon 436 bin YTL olurken, yatırıma yönlenen toplam tutar ise 3 milyar 674 milyon 880 bin YTL oldu. Açıklamada toplam sözleşme sayısı da 1 milyon 539 bin 203 olarak açıklandı. 286 bin 149 kişiyle katılımcı sayısının en fazla olduğu emeklilik şirketi Anadolu Hayat

Emeklilik olurken, katılımcıların toplam fon tutarının en fazla olduğu şirket ise 1 milyar 92 milyon 123 bin YTL ile Avivasa Emeklilik ve Hayat oldu.

BES; SSK veya Bağ-Kur gibi mevcut kamu sosyal güvenlik sistemlerini tamamlayıcı nitelikte bir özel emeklilik sistemi olup, bu uygulamayla çalışanlar bu kurumlara üye olsalar bile özel emeklilik sistemine katılarak emeklilik günleri için ek gelir sağlayabiliyor. Sistem, bugüne kadar herhangi bir sosyal güvenlik şemsiyesine dahil olmayanlara ve çalışmayanlara da emeklilik güvencesi sunuyor.

(BGO-BGO-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title