Haberler

"Birand, Çok İyi Bir Gazeteciydi"

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mehmet Ali Birand'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ahmet Tevfik İleri' anma programına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mehmet Ali Birand'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü ifade ederek, "Çok iyi bir gazeteciydi. Bu tartışılmaz. Çok iyi bir belgeselciydi. Son üzerinde çalıştığı belgesel Bediüzzaman Said Nursi ile ilgiliydi. Mart ayında onu yayınlamayı düşünüyordu" dedi.

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ahmet Tevfik İleri' anma programına Başbakan Yardımcısı Arınç'ın yanı sıra Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Ümraniyeli vatandaşlar katıldı. Anma programında, Ahmet Tevfik İleri için hazırlanmış özel belgesel yayınlandı. Adnan Menderes döneminde Milli Eğitim Bakanı olan Ahmet Tevfik İleri'nin hayatı hakkında konuşmalar yapıldı.

Arınç, 'Ahmet Tevfik İleri' anma programında Mehmet Ali Birand'ın vefatından dolayı erken sahneye çıkarak konuşmasını gerçekleştirdi. Birand'ın Türkiye'de karanlık kalmış konuları aydınlattığını ve cesurca konuştuğunu söyleyen Arınç, "En son röportajında herhalde 32. gün programında benimle yapmıştı" dedi.

"Özellikle son yıllara ait Türkiye'de karanlık kalmış birçok konuyu cesaretle aydınlatan, adeta kendi yaptıklarından dolayı da özür dileyen, kendi çevrelerinde de tepkiye yol açan çok özel açıklamalar yapmıştı" diyen Arınç, "28 Şubat süreci onun öncesi ve sonrasında Türkiye'nin yaşadığı karanlık tabloları birebir yaşadığı için bugüne kadar kimseden duymadığımız açıklamalar yapmıştı" diye konuştu.

Birand'ın çok iyi bir gazeteci olduğunu ifade eden Arınç, "Çok iyi bir gazeteciydi. Bu tartışılmaz. Çok iyi bir belgeselciydi. Bu da tartışılmaz. Son üzerinde çalıştığı belgesel Bediüzzaman Said Nursi ile ilgiliydi. Mart ayında onu yayınlamayı düşünüyordu. Yeni başladığı belgesel ise Recep Tayyip Erdoğan belgeseliydi. Bitirmesi demek ki kısmet olmadı" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mehmet Ali Birand'ı sevgisine dikkat çeken Arınç, Başbakan ile Mehmet Ali Birand'ın arasında geçen bir anıdan bahsetti. Arınç, "Başbakanımız kendilerini severdi. Seçimden önceydi sanıyorum. Kanser hastalığı ortaya çıkmıştı. Ameliyat olması gerekiyordu. Başbakanımıza gelerek ve bana da gelerek dua etmemizi istedi. Başbakanımız benimde bulunduğum bir yerde, 'Bak senin için özel olarak sabah namazında Eyüp Sultan'a gittim. Orada sana dua ettim' demişti. Büyük bir moralle çıktı. İyileştiğini zannediyorduk. Öyle biliyorduk. Bu kanser çok kötü bir hastalık. Vücudun kimyasını bozuyor. Bu sefer kalpten bir arıza çıktı. Vefatı bildiğim kadarıyla kalpten dolayı gerçekleşti" şeklinde konuştu.

Anma programının ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can Bülent Arınç'a bir tablo hediye etti - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Ali Birand Adnan Menderes Bülent Arınç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title