Haberler

Bir Zamanlar Anadolu'da Vizyona Girdi

Dünyaca ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın, 64'üncü Cannes Film Festivali'nde, 'Büyük Ödül' kazanan 'Bir Zamanlar Anadolu'da' filminin Türkiye prömiyeri 18'inci Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında Adana'da gerçekleştirildi.

Dünyaca ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın, 64'üncü Cannes Film Festivali'nde, 'Büyük Ödül' kazanan 'Bir Zamanlar Anadolu'da' filminin Türkiye prömiyeri 18'inci Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında Adana'da gerçekleştirildi. Ceylan ve filmde rol alan sanatçıların da katıldığı filmin galasına, ünlü sanatçılar ve konuklar büyük ilgi gösterdi.

Kış aylarında 8 haftalık bir sürede 80 kişilik bir ekiple Kırıkkale'nin Keskin İlçesi'nde çekilen, bir doktor ve bir savcının 12 saatlik gerilimli hikayesinin anlatıldığı filmin galası Adana'nın Çukurova İlçesi'ndeki Cinebonus Sineması'nda gerçekleştirildi. Galaya eşi Ebru Ceylan ve senarist Ercan Kesal, filmde rol alan Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel, Muammer Uzuner ve Ahmet Mümtaz Taylan gibi isimlerle birlikte gelen Ceylan'a Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, plaket verdi.

'CANNES SOĞUK, Adana SICAK'

Ceylan konuşmasını yapmadan önce mikrofona yaklaşan Yılmaz Erdoğan, "Ses buradan mı gür çıkıyor. Adana Belediyesi'ne teşekkür" diye espiri yapınca salondakiler kahkaha attı. Galaya katılanların alkışlarla karşıladığı Nuri Bilge Ceylan, "Adana'yı çok seviyoruz. Altın Koza'yı çok önemsiyoruz. Cannes profesyonel ama soğuk, Adana ise daha sıcak. Cannes başka bir yerdir. O nedenle filmin gösterimini Adana'da yaptık. Umarım böyle kalabalık salonları son görüşümüz olmaz" dedi. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da galanın Adana'da yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

İZLEMEDEN AYRILDILAR

Filmde rol alan Ahmet Mümtaz Taylan, "Adana'da Yılmaz Güney'in şehrinde olmaktan çok mutluyuz. Heyecanlıyız. İnşallah herkes filmimizi beğenir. Türkiye'de üretilen sinemanın bütçesini 1 milyar dolara çıkardığınızda, herhalde Türk sineması çok daha iyi işler yapacaktır. Keşke ortalamamız Nuri Bilge Ceylan olsaydı" diye konuştu. Yılmaz Erdoğan ise "2 yıl önce başlayan bir yolculuk 2 yıl sonra kendi seyircimizle karşılaşıyor. Bu çok güzel bir şey, insanın kendi mahallesi gibisi yok. Özellikle Adana'da. Benim için çok önemli bir yer. Ben Adanalı sanatçılar yüzünden sinemaya başlamış birisiyim. Burada olmak çok güzel, biz de heyecanlıyız" açıklamasında bulundu.

Nuri Bilge Ceylan, film gösterime girdiğinde eşi Ebru Ceylan ve senarist Ercan Kesal ile birlikte filmi izlemeden ayrıldı. Filmde rol alan bazı sanatçıların da salonda oluşan yoğunluk nedeniyle filmi izlemeden salondan ayrıldıkları ileri sürüldü. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sinema Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title