Haberler

Bir Yıl Sonra Aynı Yerde...

15 Temmuz Darbe girişiminin yıldönümünde " Demokrasi ve Milli Birlik Günü" adıyla köprüde büyük bir buluşma gerçekleştiriliyor.

15 Temmuz Darbe girişiminin yıldönümünde " Demokrasi ve Milli Birlik Günü" adıyla köprüde büyük bir buluşma gerçekleştiriliyor. Saat 21: 00 itibariyle başlayan anma etkinliğinden saatler önce alan tamamen doldu. Çengelköy, Kısıklı ve Altunuzide yönünden yürüyürük gelen büyük kalabalıklar kürsünün kurulduğu alana ulaşamadı. Kalabalık E-5 Anadolu Avrupa geçişi boyunca km'lerce geriye uzandı. Avrupa Yakasından yürüyerek anma alanına gelmek isteyenlere izin verilmedi. Alanda adeta bir bayrak denizi oluştu. FETÖ ele başının kuklalarını taşıyan kalabalık sık sık darbe karşıtı sloganlar attı.

BAŞBAKAN YILDIRIM GÜÇLÜKLE GELDİ

Başbakan Binali Yıldırım alana Çengelköy'den yürüyürek geldi. Kalabalık ve izdiham sebebiyle alana girmekte zorlanan Başbakanı Çevik Kuvvet Polisleri koridor oluşturdu. Başbakan kürsüye çıkarak kalabalığı selamladı.

ERDOĞAN, TORUNLARI VE ŞEHİT YAKINLARIYLA YÜRÜDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kısıklı'daki konutundan Nakkaştepe'ye araçla geldi. Eşi Emine Erdoğan ve torunlarının eşlik ettiği Erdoğan 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarıyla birlikte alana yürüdü.Şehitler için bu gece açılışı gerçekleştirilecek" Şehitler Makamı" anıtını inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi ve torunlarıyla birlikte sahneye çıkarak kalabalığı selamladı.

GÜL VE ÇİLLER DE KATILIYOR

Bu arada anma törenine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eski Başbakanlardan Tansu Çiller ile Orhan Gencebay ve Metin Şentürk, Alişan, Nadide Sultan gibi isimler de anmaya katılan isimler arasında yer aldı.

MÜFTÜNÜN DUASI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan tören Kuran-ı Kerim Tilavetiyle devam etti. Anma etkinliği, İstanbul Müftasa Hasan Kamil Yılmaz'ın ettiği dua ile devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Kısıklı Politika Güncel Haberler

title