Haberler

Bir Yaz Gecesi Rüyası"Na 6 Bin İzleyici

"Harbiye Açıkhava Yaz Oyunları" kapsamında sahnelenen "Bir Yaz Gecesi Rüyası" oyununu 6 bin kişi izledi.

"Harbiye Açıkhava Yaz Oyunları" kapsamında sahnelenen "Bir Yaz Gecesi Rüyası" oyununu 6 bin kişi izledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nca sahneye konulan Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'ndaki ilk oyun, beklenenin üzerinde ilgiyle karşılaştı. Açıkhava sahnesinin sabit koltuklarının yetmemesi üzerine izleyiciler için çok sayıda sandalye getirilmesi dikkati çekti.

Oyun sonunda uzun süre ayakta alkışlanan oyuncuların sahneye davet ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, "Duydum ki tiyatro 6 bin kişiyle rekor kırmış. Sizler var oldukça, benim bu genç çocuklarım var oldukça, tiyatrolar asla kapanmaz, kapanamaz!" dedi.

Oyunda canlandırdığı "Nick Bottom" karakteriyle "Sadri Alışık Ödülü"ne layık görülen Arda Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunun sezon içinde çok sayıda ödül kazandığına vurgu yaparak, "Bu yıl bütün ödülleri topladık. 'Afife'de 6, 'Sadri Alışık'ta ise 2 ödül kazandık" diye konuştu.

Aydın, aşk ve evliliği anlatan oyuna ilişkin, ?"Oyunda aslında bir yaz gecesi rüyası var. Karakterlerden birinin rüyası. Hangi karakterin olduğunu da bilmiyoruz. Oyun, rüya içinde rüyayla devam ediyor. En sonunda da sürpriz bir finalle bitiyor" ifadelerini kullandı.

"En çok tercih edilen oyun"

Sezon içinde en çok tercih edilen oyunun bu olduğunu kaydeden Aydın, dekor ve kostümlerde kullanılan kırmızı renk ile oyunun çok samimi ve iyi oynanmasının bunda etkili olduğuna dikkati çekti.

Oyuncu Aydın, Şehir Tiyatroları'nın bir sanat kurumu olduğuna vurgu yaparak, şunları dile getirdi:

"Biz repertuar tiyatrosu olduğumuz için, repertuara ait her oyunu en iyi şekilde oynayıp, en iyi şekilde seyirciye aktarmakla görevliyiz. Bu görevi iyi yapan insanlarla kurulu bir tiyatro aslında burası. Çok kıymetli, yetenekli yönetmenler ve oyunculardan kurulu dev bir kumpanya aslında burası. 500 kişilik oyuncu kadrosu var ve sezonda 50 oyunu oynayabiliyor. Maddi olanakları nispeten diğer tiyatrolara göre çok fazla. Devlet Tiyatrosu'na göre bile çok fazla. Burada Büyükşehir Belediyesi'nin Şehir Tiyatrosu'na büyük desteği var. Bazı anlamlarda desteğini biraz esirgiyor gibi görünse de bazı anlamlarda desteklerini hiç esirgemiyorlar. Sonuç olarak maddi olarak elinizde imkanlar olduğu sürece sahne üzerinde her şeyi yapabilecek durumdasınız."

Oyun hakkında

William Shakespeare'in 1600 yılında basılan erken dönem romantik komedya romanından sahnelenen oyunda Levent Üzümcü, Selin İşcan, Gürol Güngör, Özgün Akaçça, Onur Demircan, Nurdan Kalınağa, Canan Kübra Birinci, Çağlar Yiğitoğulları, Arda Aydın, Onur Şirin, Dilay Taşkaya, Gürol Güngör, Elyesa Çağlar Evkaya ve Şevket Avşar rol aldı.

Oyunun yönetmenliğini Aleksandar Popovski yaparken, müziğini Kiril Dzajkovsk, kostüm tasarımını Sven Jonke, kostüm tasarımını Jelena Prokovic, koreografisini ise Handan Ergiydiren Doğan üstlendi.

"Yaz Oyunları"nda yarın "İstanbul Efendisi", 14 Haziran'da "Kabare", 16 Haziran'da "Cibali Karakolu" ve 20 Haziran'da "Kerbela" oyunu sahnelenecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sadri Alışık Harbiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title