Haberler

Bir Tabuyu Daha Yerle Bir Etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'yi kilitleyen, dünyanın odaklanmasını sağlayan iki günlük Diyarbakır çıkarmasında bir tabuyu daha yerle bir etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'yi kilitleyen, dünyanın odaklanmasını sağlayan iki günlük Diyarbakır çıkarmasında bir tabuyu daha yerle bir etti. Erdoğan, bugüne değin özenle kaçınılan bir ifadeyi cesaretle kullanarak Barzani'den "Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı" diye söz etti. Başbakan Erdoğan Barzani'nin resmi sıfatını kullanmış oldu. Bugüne değin Barzani'den söz edilirken farklı ifadeler yanında genellikle, "Irak Kürdistan bölgesi cumhurbaşkanı" gibi ifadeler tercih ediliyordu.

-"KÜRDİSTAN" KULLANILMIYORDU-

Başbakan Erdoğan, Bismil Özgürlük Bulvarı'nda katıldığı toplu açılış törenlerinde yaptığı konuşmada, dün Diyarbakır'da sadece açılışlarla değil, başka sürprizlerle de tarihi bir gün yaşandığına dikkat çekti. Erdoğan, "Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani bu açılışlarımızda bizimle heyecanımızı paylaştı. Aynı şekilde dün bir vuslata, bir kavuşmaya, çok uzun süren bir hasretin son anına gelişe de hep birlikte sahne olduk. Değerli sanatçımız Şivan Perver'in, 37 yıl süren hasreti sona erdi. Yine çok değerli bir sanatçımızla, İbrahim Tatlıses'le bir güzel konser verdiler. Dün 400 çifti evlendirdik. Artık sadece Türkiye içinde değil, tüm bölgede yeni bir süreç, iklim, bahar atmosferi yaşanıyor" dedi.

-AK PARTİ KONGRESİNDE FARKLI ANONS EDİLMİŞTİ-

Mesud Barzani geçen yıl katıldığı AK Parti kongresinde "Irak Bölgesel Yönetimi Cumhurbaşkanı" diye anons edilmişti.

-"DİYARBAKIR, İSLAM COĞRAFYASININ KUTUP YILDIZLARINDAN BİRİ"-

Erdoğan, Türkiye hızla değişirken bölgenin de değiştiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Türkiye güçlenirken, artık bölgemiz de güçleniyor. Bin yıllık tarihimizden aldığımız güçle hem ülke içinde hem bölgemizde bir kez daha kardeşlik egemen oluyor. Diyarbakır ne kadar güçlü, ne kadar huzurlu olursa, Erbil de, Süleymaniye de, Musul, Kerkük, Bağdat, Şam, Kamışlı da o kadar güçlü, huzurlu olur. Diyarbakır bölgenin, İslam coğrafyasının kutup yıldızlarından biri. Diyarbakır, çok çok önemli. Diyarbakır huzuruna güçlü şekilde sahip çıkmalı ve kararlarını verirken çok düşünmeli. Diyarbakır barışa güçlü şekilde sahip çıkmalı. Diyarbakır, bu yıl Nevruz'da başlayan o bahar iklimine kuvvetlice sahip çıkmalı. Dün Diyarbakır'da barışı gördük, huzuru gördük, "Artık yeter' diyenleri gördük. Ben inanıyorum ki, Bismil de aynı şeyi söylüyor. Şu anda karşımda gördüğüm tablo, "Yeter artık' diyor. Diyarbakır'da annelerin, babaların yüreklerindeki güveni, gururu gördük. Esnafın güldüğünü gördük. Diyarbakır'da sanayinin, ticaretin, istihdamın geliştiğini gördük. Çözüm süreci Diyarbakır'ı köklü bir şekilde değiştiriyor. İşte bugün de burada, Bismil'de aynı manzarayı, aynı umudu görüyoruz. Bismil'de kardeşliğin güç kazandığını, umutların çoğaldığını görüyorum. Bu sadece bir başlangıç. Çözüm süreci sadece bir yıl içinde bizi bu kadar değiştirdiyse birkaç yıl içinde olacakları varın, siz de bir hayal edin. İnşallah bu süreç bir kartopu gibi ilerleyecek, büyüyecek. Bu bölgenin talihi değişecek. Diyarbakır değiştikçe Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu değişecek, Irak değişecek, Suriye değişecek. Diyarbakır'dan doğan barış güneşi, tüm coğrafyamızı ısıtacak. Sizlerden rica ediyorum, ne olur bu çözüm sürecine sahip çıkın, huzura, barışa, bahara sahip çıkın."

-"YASAKLARIN YASAK OLDUĞU BİR TÜRKİYE"-

Birilerinin çözüm sürecinden rahatsız olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları ifade etti:

"Onlar gençlerin kanıyla, canıyla besleniyorlar. Onlar uyuşturucuyla zehirledikleri zavallı insanlardan besleniyorlar. Onlar kaostan, krizden, ölümden, acıdan, yoksulluktan besleniyorlar. Onlara artık fırsat tanımayalım. Bu sürecin bozulmasına, sabote edilmesine fırsat tanımayalım. Kışkırtmalar, engellemeler, tehditler karşısında mertçe duralım ve bu huzurun bozulmasına izin vermeyelim. Biz, o eski Türkiye dönemini kapattık. Yeni Türkiye özüyle, ruhuyla kucaklaşan bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye, 23 Nisan 1920'de Ankara'da Türkiye'nin her rengini ihtiva eden bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye, Türk'ü, Kürt'ü, Roman'ı, Çerkes'i, Arap'ı, Gürcü'yü, Laz'ı barış içinde bir arada tutan, yaradılanı Yaradan'dan ötürü seven bir Türkiye'dir. Ret, inkar, asimilasyon bizim iktidarımızda bitmiştir. Biz, bütün bu farklılıklarla tek milletiz. Millet kavramının içinde Türk'ü de var, Kürt'ü de var, Laz'ı da var, Çerkez'i de var, Gürcü'sü de, bütünüyle tek millet. Bu tek milletin tek bir bayrağı var. Tek millet, bir bayrak, tek vatan ve tek devlet. Böyle yürüyeceğiz geleceğe. Bizim başka bayraklara ihtiyacımız yok. Bizim ülkemizi bölene, bu gayretin içine girenlere müsamahamız yok. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Artık farklı bir Türkiye var. Yasakların yasak olduğu bir Türkiye var. Özgürlüklerin güç kazandığı bir Türkiye var. Ele el vereceğiz, bu ülkenin eşit, özgür vatandaşları olarak devlet karşısında, hukuk karşısında eşit bireyler olarak Türkiye'ye çok daha güzel günler yaşatacağız."

Bismil'in, yerel yönetimlerde demokratik, modern, hizmet odaklı bir yönetimi hak ettiğini söyleyen Erdoğan, "Sizden önümüzdeki süreçte vicdanınızla karar vermenizi istiyorum. Hem Bismil, hem Diyarbakır için değişimi tercih etmenizi bekliyorum. Hep birlikte Bismil'i, Diyarbakır'ı değiştirecek, hak ettiği konuma ulaştıracağız" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Türkiye Bismil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title