Haberler

Bir Star Geliyor

Güncelleme:

Yıllardır Türkiye'nin en önde gelen starları Kenan Doğulu, Ajda Pekkan, Gülşen ve asla hakkını ödeyemem dediği Sezen Aksu ile çalışan hatta 4 yıl Sezen Aksu'nun vokalliğini yapan *Oldu Canım Tabi* parçasına çektiği klip ile oldukça beğeni topladı. Sanatçı zirveye doğru hızlı adımlarla tırmanıyor. Bu hafta benim davetimi geri çevirmeyip, sayfama konuk olan sanatçı, sorularımı cevaplarken o yüreğindeki heyecanının yüzüne vurduğu her halinden belliydi. Bende, hızlı adımlarla zirveye koşan mütevazi, alçakgönüllü, yüreği sevgi dolu, kendi güzel, sesi güzel, yorumu güzel sanatçımıza soruyorum…

Eda Resurreccion, sizden kendinizi tanıtmanızı istesek, bize kendinizi anlatır mısınız?
SEVGİLİ SEZEN AKSU'YA VEFA BORCUMU ASLA ÖDEYEMEM
Ben, tam bir müzik aşığı bir o kadar da mükemmeliyetçi bir kişiliğe sahibim. Çünkü albümümün çıkması için uzun bir zaman bekledim. Bu arada bir çok fırsatı da teptim. Çünkü ben en iyisinin olmasını istedim. İşime olan bu saygım, Konservatuar zamanından gelen bir titizliktir. Ben 8 yaşında iken beste yapmaya başladım. Ama bu albümün, müziği bilerek ortaya çıkmasını arzu ettiğim için bu kadar zaman bekledim. Ben bu günlere gelirken hep kendime hedef koydum. Hedefim, müziği bilerek ve bir enstrüman çalarak ilerlemekti. Beni ilk cesaretlendiren ve bunu başaracağıma inandıran ve ilk beni stüdyo ya sokan kişi Selim Çaldırandır. Ben çok heyecanlanmıştım. O günden bu yana hiçbir şey değişmedi ve her sahneye çıktığımda aynı heyecanı duyuyorum. Ben, heyecanın bittiği yerde her şey bitmiştir diye düşünüyorum. Bu kasetteki bütün şarkılar bana aittir. Kenan Doğulu, Mustafa sandal, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Gülşen hepsinin bana emeği geçti. Konservatuardan sonra Sezen Aksu ile 4 yıl sahnede, ona vokal yaparak en önemli öğrencilik dönemimi geçirdim. Sezen Aksu, sahneye her çıktığında beni öne itti. Hatta benim kolumdan tutup sahnenin önüne itmesi ve sahne senin demesi benim dönüm noktam oldu. Onun hakkını asla ödeyemem.
Albüm çalışmanız ne kadar sürede tamamlandı ve albüm ne zaman çıktı?
Albüm çalışmalarım Yaklaşık 1,5 yılımı aldı. 17 Şubat 2015'te albüm piyasaya çıktı. *Oldu canım tabi* parçasına klip çektim. Klip 15 Mayıs'ta yayına girdi. 26 Temmuz 2015 tarihinde İzmir Arenada Serdar Ortaç konserinde bede sahne alacağım. Yaklaşık 15 000 kişilik bir Arenada Serdar Ortaç ve benim konser vereceğimi bilmenin heyecanı içindeyim.
Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?
Ben orta halli bir ailenin çocuğuyum. Varlıkta gördüm yoklukta gördüm. İnişler ve çıkışlar yaşadım. Ama çok mutlu bir çocukluk geçirdim. Sokakta çamurdan tencerede yaptım, tavada yaptım. Yakar top, evcilik gibi bir çok oyunu oynayarak büyüdüm. Mahalledeki bütün çocuklarıyla birlikte her gün sokaktaydım. Güvenli bir mahallede oturduğumuz için annem benim sokaktayken merak bile etmezdi. Zaten mahallede herkes birbirini tanıdığı için kötü bir şey olması mümkün değildi. Ben çok rahat, mutlu ve doya doya oynayarak bir çocukluk yaşadım.
Başınızdan geçen kötü ve iyi birer anı anlatır mısınız?
2006 senesinde lütfü Kırdar da sahneye çıktık. Birkaç şarkı söyledikten sonra Sezen Aksu "Eda gel" diyerek beni sahneye aldı ve mikrofon senin dedi. Benim haberim yoktu, bir an öyle heyecanlandım ki sanki sesim hiç çıkmayacak gibi hissettim ve inanın titriyordum. Sıradaki şarkının sözlerini hiç bilmiyordum. Ozan doğulu piyanodaydı. Ona baktığımda "bittin sen" der gibi bana bir bakışı vardı ki, ben o anda kendi kendime "eyvah ben şimdi ne yapacağım" dedim. Ben o an şarkının melodisine uyacak sözler bestelemeye yani uydurmaya başladım. Birinci nakarat bittiğinde, Sezen Aksu profesyonel bir şekilde yanıma geldi ve şarkı bitene kadar birlikte söyledik. Ama "son defa sahneye çıkıyorum artık, bu benim son konserim olacak kesin kovulurum" diye beklerken, sevgili Sezen Aksu 4 yıl boyunca her sahnesinde beni öne itmeye devam etti. Ve ben bu günlere onun sayesinde geldim.
Başıma gelen kötü olay ise sahnede kablolara takılıp düşmüştüm. O günü hiç unutamıyorum.
Hedefiniz nedir?
BEN DÜNYA ÇAPINDA BAŞARIYA ULAŞMAK İSTİYORUM
Benim hedefim, dünya çapında bir başarıya ulaşmak. Herkes benim şarkılarımı bilsin istiyorum. İnsanlar beni tanısın diye bir yerlere gelmek istemiyorum. Ben, dünya çapında başarıya ulaşacak şarkılar yaparak, kalıcı olmayı hedefliyorum.
Yemek yapmayı biliyor musunuz?
Ben çok iyi yemek yapıyorum. Bu konuda hiç mütevazı olamayacağım. En iyi yaptığım yemek Çerkez tavuğudur. İddia ediyorum bu yemeği hiç kimse benim gibi yapamaz. Benim yaptığım yemek gerçek Çerkez tavuğudur. En çok sevdiğim yemekte Çerkez tavuğudur.
Asla vazgeçmem dediğiniz şey nedir?
Ben dürüst olmaktan asla vazgeçmem.
Kaç kardeşsiniz?
Biz 3 kardeşiz. Bir ağabeyim ve bir ablam var.
Babanız ne iş yapıyor?
Babam Ergün Pala dekorasyon işi ile uğraşıyor. Gençlik dönemlerinde hep şarkı söylemiş, sahneye çıkmış hatta zamanında Ankara radyosu sınavlarına girmiş ve birincilikle kazanmış fakat babası olmadığı için dayısı karar vermiş ve babamı dayısı göndermemiş. O babamın içinde hep ukte kalmış.
Sizin içinizde kalan ukte var mı?
Okul döneminde geziye gidilip orada kalınırdı. Ama benim annem babam hiç bana izin vermezdi. O benim içimde ukte kaldı. Birde her şeyi giymeme izin vermezlerdi. Benim maddi imkanlarım olunca olunca, geçmişte isteyip de alamadığım her şeyi aldım ve giydim.
Eğer sihirli bir gücünüz olsaydı ne yapmak isterdiniz?
Soma olayının olmamasını sağlardım.
Yarın öleceğinizi bilseydiniz ne yapardınız?
Sadece ailemle olmak isterdim.
Evli misiniz ve çocuğunuz var mı?
Evliyim 4 yaşında bir kızım var. Eşim Amerikalı ve koreograf.
Bir sanatçıda olması gereken özellikler nelerdir?
Ben 8 yıldır dans ediyorum. Bence bir sanatçı her şeyin hakkından gelebilmeli. Sanatın her yönünü bilmeli. 4 -4 lük olmalı. Şarkı söyleyebilme, rol yapabilmeli, Üretebilmeli, dans edebilmeli, kendi sanatını yaratabilmeli, tam bir idol olmalı.
Halka mesajınız nedir?
Her zaman iyiye odaklanalım. Her yönden olumsuz düşünüyoruz. Her olumsuzluğun içinde mutlaka olumlu bir yan vardır. Biz onu bulup ortaya çıkaralım diyorum. Ve buradan herkese sevgilerimi iletiyorum.

Fatma Çelik

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kenan Doğulu Ajda Pekkan Sezen Aksu Star Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title