Haberler

Bir Saat Geç Görüştüler

Güncelleme:

G-20 Zirvesi İçin Kanada'da Bulunan Erdoğan, Obama ile Bir Araya Geldi.

G-20 zirvesi için Kanada'nın Toronto kentine bulunan Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile Intercontinental Hotel'de bir araya geldi. Görüşme ABD Başkanı Obama'nın Çin Devlet Başkanı ile yaptığı görüşmenin uzaması nedeniyle geç başladı.

ABD Başkanı Obama, Başabakan Erdoğan ile TSİ 01.15'te görüştü. Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan'ın da katıldığı toplantı, planlanandan yaklaşık 1 saat geç gerçekleşti. Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Baracak Obama arasındaki görüşmenin geç başlamanının nedenine ilişkin bir açıklama yapıldı. Yapılan resmi açıklamaya göre Obama'nın Çin Devlet Başkanı ile yaptığı görüşme planlanandan uzun sürdü. Bu gecikme Obama'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile diğer liderlerle yaptığı görüşmelere de yansıdı.

OBAMA: G-20 ÖNEMLİ GELİŞMELERE SAĞLADI

ABD Başkanı Barack Obama, ''G-20 zirvesinin, küresel ekonomik krizin etkilerini azaltmak açısından önemli bir gelişme sağladığını'' söyledi.

Obama, Kanada'nın Toronto kentinde yapılan G-20 zirvesinin sonuç toplantısında yaptığı konuşmada, bütçe açıklarının düşürülmesi konusu da dahil olmak üzere, üzerinde anlaşmaya varılan konuların, G-20 içinde yer alan ülkelerin sahip olduğu farklılıkları arasında bağlantı kurabildikleri ve yaklaşımlarını düzenleyebildiğini gösterdiğini kaydetti.

Barack Obama, ABD'nin de 2013 yılına kadar bütçe açığını yarı yarıya azaltacağı vaadinde bulundu. Zirvede üzerinde anlaşmaya varılan en önemli konu, G-20 ülkelerinin bütçe açıklarının 2013 yılına kadar yarı yarıya indirilmesinin kabul edilmesi oldu.

LİDERLER İÇERDEYKEN 560 GÖZALTI OLDU

Kanada'nın Toronto kentinde yapılan G-20 zirvesi sırasında çıkan gösterilere karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı 560'ı aştı.

Toronto polis yetkilileri, protesto gösterilerinin sürüdürülmesi yönündeki çabalar ve şiddet olaylarının devam edebileceği yönündeki duyumlar üzerine, Toronto Üniversitesinin bir binasına sabah saatlerinde baskın düzenlendiğini, burada tuğla, taş ve sopalarla ''silahlanmış' yaklaşık 70 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Gözaltına alınanların sayısının 560'ı aştığını belirten yetkililer, gün içinde meydana gelen küçük çaplı gerginlik ve arbedeler sırasında polis, gösterici veya halktan yaralanan olmadığını kaydetti.

Cumartesi günü gösteriler ve şiddet olaylarıyla sarsılan Toronto, Pazar gününe nispeten sesiz başladı. Ancak bazı göstericilerin gözaltına alınanların tutulduğu bölgeye yakın bir yerde toplanmaya başlaması üzerine, güvenlik güçleri de daha agresif bir strateji uygulamaya başladı. Kalabalığın içindeki sivil polisler, tek tek yakaladıkları göstericileri hızla sürükleyerek, yakındaki polis aracına bindirdi. Polislerin göstericilere hızlı bir şekilde müdahale etmesi üzerine, gösteri fazla büyümeden sona erdirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title