Haberler

"Bir Ömür Adalet Uğruna" düzenlenen yarışmada kazananlar belli oldu

Güncelleme:

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın hatırasının yaşatılması adına "Bir Ömür Adalet Uğruna" temasıyla düzenlediği öykü ve deneme yarışmasında "Çöl Ayetleri" adlı hikayesi ile ödüle layık görüldü.

Evliya Çelebi'nin, "Bu şehri anlatmaya ne dil yeter ne de kalem" dediği Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Değerler Eğitimi ve Gönüllü Kuruluşlar Daire Başkanlığı'nda kültür, sanat ve tarih alanlarına yönelik etkinlikler ve faaliyetler yürüten ekipte moderatörlük yapan Mehmet Açıkgöz, Adalet Bakanlığı'nın, 31 Mart 2015'te görevi başında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anısının yaşatılması adına "Bir Ömür Adalet Uğruna" temasıyla organize ettiği öykü ve deneme yarışmasında "Çöl Ayetleri" adlı hikayesi ile ikincilik unvanı kazandı. Bakanlığın adalet, merhamet, vicdan kavramlarıyla genel çerçevesini belirlediği yarışma münasebetiyle Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın hatırası da bir kez daha yad edildi.

Büyükşehir Belediyesi'nde aynı zamanda Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (GASKİ) görev yapan Mehmet Açıkgöz'ün katılım sağladığı öykü ve deneme yarışmasında 623 öykü, 475 deneme olmak üzere bin 98 eser yer aldı. Doğan Hızlan, İbrahim Tenekeci, Leyla İpekçi, M. Fatih Andı ve Necip Tosun gibi çok kıymetli yazarların seçici kurulda yer aldığı yarışmada eserler dil, üslup, özgünlük bağlamında değerlendirildi.

'Bir Ömür Adalet Uğruna' düzenlenen yarışmada kazananlar belli oldu

Öykü dalında, Anayasa Mahkemesi Raportörü Akif Yıldırım 'Tuz Ekmek Hakkı' öyküsüyle birinci, Mehmet Açıkgöz 'Çöl Ayetleri' adlı eseriyle ikinci olurken Gül Altınok da 'Sınırda' başlıklı yazısıyla üçüncü sırada bulundu.

Deneme dalında ise 'Sorular mı İsabetli, Gözlem mi?' adlı yazısıyla Canan Olpak Koç birinci olurken Koç'u 'Adaleti Dert Edinmek' yazısıyla Nazım Taha Koçak ve 'İhtişamdan Taşan Hakikat' yazısıyla Aleyna Dilara Tosun takip etti.

Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği yarışmada dereceye girenler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın makamında gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Değerler Eğitimi ve Gönüllü Kuruluşlar Daire Başkanlığı'nın çalışma programını Cumhurbaşkanı ile paylaşma fırsatı bulan Açıkgöz, BengiSu dergisini kendisine takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı?
title