Haberler

Bir Neslin Ağabeyi (Fethi Gemuhluoğlu)" Paneli

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Fethi ağabey gölgesinde pek çok insanı barındıran bir insandı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Fethi ağabey gölgesinde pek çok insanı barındıran bir insandı. Her meşrepten, her meslekten insanlar onun yanında huzur bulurlardı. Fethi ağabey mutasavvıf bir ağabeyimizdi" dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı, Kadın Aile ve Gençlik Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen, "Bir Neslin Ağabeyi (Fethi Gemuhluoğlu)" paneline katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, usta yazar Fethi Gemuhluoğlu'nu anlattı. Gemuhluoğlu'nun kendinse birçok konuda yol gösterici olduğunu aktaran Avcı, şöyle konuştu:

"Bana verdiği bir nasihati hiçbir zaman unutmadım. Kesin bir dille söylemişti. Nasihat değil emirdi. 'Cedeli bırak' demişti. O zamanlar pek modaydı cedel. Okullarda münazara kulüpleri vardı. Ben de bizim okulun münazara takımındaydım. Çok seviyordum münazara etmeyi. Fethi ağabey, bana cedeli bırakmamı kimseyle münakaşa etmememi söyledi. Ayrıca, 'Ne okuyacaksın' diye sordu. Felsefe okuyacağımı söyledim. "Türkiye'de felsefe okunmaz" diye cevap verdi. "İstersen seni Kadıköy Maarif Koleji'ne aldıralım' dedi. Hayatımın hatasını yaptım ve Eskişehir'de kalacağımı söyledim."

"FETHİ AĞABEY GÖLGESİNDE PEK ÇOK İNSANI BARINDIRAN BİR İNSANDI"

Gemuhluoğlu'nun gölgesinde pek çok insana yer verdiğini söyleyen Avcı, "Ben üniversiteyi Ankara'da okudum. O Ankara'ya geldiği zaman veya biz İstanbul'a gittiğimiz zaman görüşme şansı buluyorduk. 1975 yılında Fethi ağabey benim Kültür Bakanlığı'na memur olarak girmeme yardımcı oldu. Fethi ağabey, gölgesinde pek çok insanı barındıran bir insandı. Her meşrepten, her meslekten insanlar onun yanında huzur bulurlardı. Fethi ağabey mutasavvıf bir ağabeyimizdi" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen panelde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Fethi Gemuhluoğlu'nu rahmetle yad ettiğinin altını çizerek, "Keşke her mümin onun meziyetine sahip olmak için bir çaba içerisinde olsa. Ben kendisini rahmetle yad ediyorum ve Cenabı Hak'tan bizlerin de başkalarının dilinde yad edilmeyi nasip etmesini diliyorum" şekline konuştu.

"OKUL OLMAK GEREKİYOR"

Fethi Gemuhluoğlu'nun bir mektep olduğunu kaydeden Görmez, sözlerini şöyle sonlandırdı:

" Fethi ağabeyin üzerinde fark ettiğimiz en önemli husus, Milli Eğitim Bakanımızın önünde bunu hitap etmekten içtinap etmek lazım ama okul kurmak gerekmiyormuş, okul olmak gerekiyormuş. Aslında Fethi Ağabey bize gösteriyor ki bir insan bir okul olabiliyor. Okul kelimesi de çok zayıf kalıyor. Bir mektep olabiliyor. Cenabı Hak mektep olan büyüklerimizin sayısını arttırsın. Çünkü çok ihtiyacımız var." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Görmez Nabi Avcı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title