Haberler

Bir Laz Böreği Serüveni

Rizeli Nejla Keresteci, evinde Laz böreği yaparak başladığı meslekte şimdi Trabzon'da 'Nejla Hanım Ev Tatlıları' adı ile marka haline geldi.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli tatlıları arasında sayılan 'Laz Böreği' denilince akla artık Nejla Keresteci geliyor. Rize'nin Fındıklı ilçesinde doğan evli ve 3 çocuk annesi Nejla Keresteci, bugüne kadar tatlı alanında katıldığı birçok yarışmada birincilikler elde etmesinin ardından çevresindekilerin telkiniyle evinde tatlı yaparak aile bütçesine katkı yapmaya başladı. Ancak gelen talepleri karşılayamaz hale gelen ve 'Nejla Hanım' ismi ile ünlenen Nejla Keresteci, Akçaabat ilçesine bağlı Söğütlü beldesinde 'Nejla Hanım Ev Tatlıları' ismini verdiği iş yerini açtı. İşyerinde ev hanımlarına da iş imkanı sağlayan ve tamamı bayan 12 personeli ile gelen siparişleri karşılamaya çalışan Nejla Keresteci, servis elemanlarıyla, Trabzon'un her yerindeki müşterilerinin evine ve iş yerine kadar hizmet götürüyor. Trabzon'daki çok sayıdaki restoran, köfte salonu ve işletmeye laz böreği yapan Nejla Hanım, "8 yıldır bu mesleği yapıyorum. İlk başlarda kendi evimde tek başıma yaptığım bu işte zamanla elemana ihtiyacım oldu. Şu anda yanımda çalışan elemanlarımın hepsi ya ev hanımıydı, ya da evde oturan genç kızlarımızdı. Hepsini yanıma alarak onlara bu işi öğrettim ve yetiştirdim. Bu sayede onların da üretime katılmalarını sağladığıma inanıyorum. Hem meslekleri oldu hem de maddi anlamda onlar için burası bir istihdam kapısı oldu. Her gün sabah 7'den akşam 8'e kadar devamlı üretim yapıyoruz. Şu an işyerimde çalışan 12 tane bayan arkadaşımız var. Elemanlarımızın hepsi birbirinden yetenekli insanlar" dedi.

"BU İŞE İLK LAZ BÖREĞİ ÜRETEREK BAŞLADIM" Mesleğe ilk önce sadece Laz böreği yaparak başladığını kaydeden Nejla Keresteci, "Yaklaşık bir yıl sadece Laz böreği üretimi yaptık. Diğer ürünlerimizi de teker teker ekledik. Daha sonra tüm yöresel tatlılarımızı ve börek çeşitlerimizi de yapmaya başladık. Önce ürünlerimizi en güzel şekle getirip, daha sonra müşterilerimize servis yapıyoruz. Evlere ve iş yerlerine her gün servisimiz var. Trabzon'un her yerine servis yapıyoruz. Şu an Trabzon'da bütün düğün ve nişan törenlerine, açılış toplantılarına, bayi toplantılarına ve daha birçok benzeri etkinliklerin düzenlendiği yerlere ürünlerimizden gönderiyoruz. Müşterilerimize önceden menümüzü yolluyoruz, onlar da menüdeki beğendikleri ürünlerimizden sipariş veriyorlar. Bununla birlikte Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerimizle birlikte Türkiye'nin dört bir yanına Laz böreği gönderiyoruz. Hatta yurt dışına bile buradan Laz böreği ve çeşitli ürünlerimizi alıp götüren müşterilerimiz oluyor. Bunun yanında yerli ve yabancı çok sayıda turiste de hizmet veriyoruz.

Birçoğu bizden aldığı ürünlerden memleketlerindeki eşine dostuna hediye olarak götürüyor. Laz böreğini bilenler sevdiği için, bilmeyenler ise merak ettiği için buraya gelip alıyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN BİRÇOK ŞEHRİNDEN BAYİLİK TEKLİFLERİ ALIYORUM" Nejla Keresteci, iş yerini açarken kendisine 3 hedef belirlediğini söyleyerek, "Bu işyerini açarken kendime üç hedef belirledim. Bunlar, ciddi anlamda temizlik, kalite ve lezzet ile müşteri memnuniyeti. Türkiye'nin birçok şehrinden bayilikler için teklifler aldım. Ancak hepsini aynı anda yürütemeyeceğimi düşünerek bu bayilik işine girişmeye sıcak bakmadım. Benim için önemli olan yakaladığım kaliteyi devam ettirebilmektir. Çünkü taş yerinde ağırdır. Ben bir gün bu dükkanıma gelmesem, beni burada görmeye alışık olan müşterilerim de beni göremeyince buraya gelmez. Benim için önemli olan kalite ve müşterilerimin memnuniyetidir. Her işte zamanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Aldığınız siparişi zamanında yerine ulaştırmak kalite kadar önemli bir konudur. Bu yüzden işlerim aksar düşüncesiyle Trabzon dışında bir şehirde işyeri veya bayi açmayı en azından şimdilik düşünmüyorum. Bir bayan olarak çalışmanın çok güzel olduğunu düşünüyorum ama çalışmak ufak bir eksikliği kabul etmez. Bir anne olarak hem çocuklarımla hem de işimle ilgileniyorum. Çocuklarım da bu konuda bana çok yardımcı oluyorlar. Üniversitede okuyan 2 çocuğum var. İkisi de bu meslekle alakalı olabilecek bölümlerde okuyor. Bir çocuğum gıda mühendisliği, diğeri ise iktisat okuyor. En küçük çocuğum ise daha lise öğrencisi" şeklinde konuştu.

Laz böreğinin hafif bir tatlı olduğu için yemesinin de hoş olduğunu dile getiren Nejla Keresteci, şunları söyledi:

"Hamur işlerine karşı küçüklükten beri ilgim vardı. Aslında ilk başlarda bu işe ticari boyutunu düşünerek başlamadım. İnsanların memnuniyeti beni bu işe iyiden iyiye yöneltti. Bir de baktım ki bu işin içindeyim. Bazen kendi kendime buraya nasıl geldiğimi sorduğum da oluyor. Bu işe başlamadan önce hiçbir maddi hesap yapmadım. Her zaman en iyisini yapmak için çalıştım. En kaliteli malzemeyle en kaliteli ürünü yapmak için çalıştım. Aslında bu işe kalkışmama sebep olan şey çocuklarımın okul aile birliği toplantıları oldu. O toplantılara giderken insanlara ikram etmek için hep Laz böreği yapar getirirdim. Zamanla yaptığım böreklerin ünü insanlar arasında yayılmaya başladı. Hatta bu konularda ilçelerde yapılan yarışmalara da katıldım ve birinciliklerim oldu. Yaptığım Laz böreğinde Rize ve Trabzon'un damak tadını birleştirmeyi başardığıma inanıyorum. Laz böreği aslında Rize'ye has bir tatlıdır. Fakat zamanla onu öyle bir hale getirmeyi başardık ki değil Rize ile Trabzon'un, artık Türkiye'nin damak tadı olmuş durumda. Şimdiye kadar yöresel bir tatlıyken artık ulusal bir tatlı oldu." "YAPTIĞIMIZ LAZ BÖREKLERİNİN ÜNÜ BAŞBAKAN'A KADAR GİTTİ" "Mamullerimiz arasında kendimize özgü ürettiğimiz ürünlerimiz de var. Her gün ürünlerimizin arasına yeni bir çeşit ekliyoruz" diyen Nejla Keresteci, "Bu çeşitleri kendimiz oluşturuyoruz. Bulduğumuz yeni ürünlerimizi önce deneme aşamasından geçiriyoruz. Eğer ürünümüz müşterinin damak tadına hitap ediyorsa onu vitrine koyuyoruz. Burada 20'nin üzerinde değişik mamulümüz var. Gelin bohçası, sepet tatlısı, sütlü nuriye, burmalı tatlı, kelebek tatlısı, şöbiyet, elmalı pasta, tahinli ve cevizli yaş pasta yapıyoruz. Bunların yanında tuzlu türlerimiz de var. İlk zamanlar sadece su böreği ve pazılı börek yapıyorduk ama şimdi ev poğaçası, ev mantısı, zeytinyağlı dolma, kıymalı kol böreği, peynirli korasan, irem poğaçası ve daha birçok çeşit tatlı türü ve kuru pasta imal ediyoruz. Özellikle burada yaptığım Laz böreklerinin ünü Başbakan'a kadar gitti. Hatta Cumhurbaşkanı ve diğer bakanlar bile yaptığımız Laz böreklerinin ününü duydu. Başbakan Trabzon'a veya Karadeniz'e geldiğinde bizim Laz böreğimizden almadan gitmez. Bir keresinde İbrahim Tatlıses bile buraya gelmişti. Yaptığımız börekleri tadını çok beğenmişti. Şu an adını hatırlayamadığım daha birçok tanınmış kişi burayı biliyor" dedi.

(AÖ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title