Haberler

Bir Koltuk 4 Aday

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanlığı'nda 'kongre' süreci başladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanlığı'nda 'kongre' süreci başladı. Mevcut başkan Abdulkadir Üçkardeşler'in aday olmadığı kongrede 'il başkanlığı' görevine 4 isim aday oldu. Birlik ve beraberlik mesajları verilen kongrede hedef olarak da; 'MHP'nin iktidarı' olarak gösterildi.

Menderes Spor Salonu'nda gerçekleştirilen; 'MHP Adana İl Teşkilatı 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na yoğun ilgi gösterildi. Mustafa İzgioğlu, Sertan Duran, Sait Kırmacı ve Salih Gökçe'nin hazırlamış olduğu 4 ayrı listeyle gidilen genel kurulda 'Divan Başkanlığı' görevini ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın'ın üstlenmiş olduğu kongre salonundaki platforma Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli'nin yan yana tasarlandığı dev bir pankart asıldı. Kongreye katılanlar arasında; MHP Adana milletvekilleri Seyfettin Yılmaz, Muharrem Varlı ve Ali Halaman, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günay ile birlikte MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat, MHP Osmaniye İl Başkanı Murat Kanlı'nın yanı sıra Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de yer aldı.

MHP'DE 26. İL KONGRESİ ADANA'DA YAPILDI

MHP'de Erzurum ile başlayan kongre sürecinde 26. il kongresi Adana'da gerçekleştirilirken, 2011 yılı Aralık ayından bu yana da toplam 830 ilçede kongre sürecinin tamamlandığı bilgisi verildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kongreye gönderdiği mesaj, uzun süre ayakta alkışlanırken, kongreye mesaj gönderen isimler arasında ise en büyük alkışı MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş topladı. Toplam 639 delegesi bulunan MHP Adana İl Teşkilatı'nda yapılacak olan seçimlerin ardından 47 üst kurul delegesi, 32 il yönetim kurulu üyesi ve 7'de il disiplin kurulu üyesi belirleneceği kaydedildi. Kongre sürecinde gerçekleştirilecek seçimlere Mustafa İzgi oğlu mavi, Sertan Duran yeşil, Sait Kırmacı sarı ve Salih Gökçe de listesinde beyaz rengini tercih etti. Kongreyi takip eden partililer ellerinden Türk bayrağı ve üç hilalli parti bayrağını düşürmezken, sık sık 'Devletin Başına Devlet Gelecek' sloganları attı.

"KENDİMİZİ ARTIK İKTİDARA HAZIRLAMALIYIZ"

Kongrede kürsüye ilk çıkan isim mevcut başkan Abdulkadir Üçkardeşler oldu. Bir 'veda' konuşması yapan Üçkardeşler, Türkiye'nin adeta kaderinin oylandığı bir seçim sürecinde başkanlık görevini üstlendiğini hatırlatarak, "MHP'nin itibarsızlaştırılıp, barajın altında bırakılarak sandığa gömülüp, Meclis aritmetiğinin değiştirilerek, tek başına Anayasa'yı değiştirecek güce sahip olmak istiyorlardı. 2011 genel seçimlerinde istediğimiz, beklediğimiz ve hak ettiğimiz bir sonucu alamadık. Yüzde 13'lük oy oranı başarı değil, ama seçim sonrasında yaşanan sürece baktığımızda bu oy oranının oldukça anlamlı olduğunu görüyoruz. MHP, tüm itibarsızlaştırma ve saldırılara rağmen yüzde 20.4 oy oranıyla 3 milletvekili çıkarttık. Bize güvenenlere layık olabilmek için kadrolarımızı yenilemek ve iktidarın alternatifi olup, kendimizi iktidara hazırlamalıyız" dedi.

"HER ŞEYE RAĞMEN ASLA YILMADIK YIKILMADIK"

Üçkardeşlerin ardından kürsüye başkan adaylarından Mustafa İzgioğlu çıktı. İzgioğlu, MHP'nin yıllardır hasret kaldığı 'tek başına iktidar' hedefine ulaşabilme noktasında Adana'dan güçlü bir ses vereceklerine inandığını dile getirdi. MHP'nin bugünlere kolay gelmediğinin altını çizen İzgioğlu, çile dolu bir yolculukta dikenli yollar ve keskin dönemeçlerden geçerken, her dönem önüne çeşitli engeller çıkartıldığını, ancak her şeye rağmen MHP'nin ve Türk milleti için asla yılmadıklarını, yıkılmadıkları gibi de davalarına sonuna kadar sahip çıktıklarını anlattı. Üç hilali Adana'da dalgalandırmak istediklerini kaydeden İzgioğlu, "Bizans oyunlarıyla Büyükşehir Belediyesi'ni elimizden aldılar. Ama asla yıkılmadık. Gece-gündüz çalışıp, yapılacak ilk seçimlerde sadece Büyükşehir'i değil, tüm ilçe belediye başkanlıklarını kazanıp, genel seçimlerde de partimizi iktidara, Sayın Devlet Bahçeli'yi de başbakan yapıp, MHP'yi bir yıldız gibi parlatacağız" ifadesini kullandı.

"ÜLKÜCÜLÜKTEN GEÇİNENLERİ YOK ETMEK İÇİN ADAYIM"

Bir diğer başkan adayı Sertan Duran, MHP'nin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunun altını çizerek, partiye ve Türk halkına hizmet edebilme noktasında başkanlığa aday olduğunu anlattı. Duran, ülkücülerin bir mekan ya da menfaat peşinde asla olmayacağını ve tek çabasının Türk milletine hizmet etmek olduğuna dikkat çekerek, MHP'nin yeniden ayağa kalması, kaybettiği itibarını yeniden kazanıp, iktidar hedefine ulaşabilmesi noktasında kendisinin de 'il başkanı' olarak görev üstlenmek istediğini dile getirdi. "Ülkücülükten geçinenleri yok etmek için adayım" ifadesini kullanan Duran, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Bana 'gençsin' dediler, adaylıktan çekilmemi istediler. Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi gençlere teslim etmedi mi? Alparslan Türkeş, ülkü ocaklarını kurarak davayı biz gençlere devretmedi mi? Şehitlerimizin yaş ortalamasını ne çabuk unuttunuz?" diye sordu.

"BİRLİK VE BERABERLİĞE HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR"

Başkan adaylarından Sait Kırmacı da, 'çelik yumruk' olup, herkesi kucaklayacakları gibi parti içerisinde birlik ve beraberliği pekiştireceklerini ifade ederek, genel merkezin estireceği rüzgarı arkalarına alıp, en önde giden il olma hedef ve gayreti içinde olup, aynı zamanda da genel merkezdeki rüzgarda da etkili olacaklarına inandığını söyledi. Kırmacı, "Eleştiri yapıcı olursa doğru olur. Eğer doktorini eleştiriyorsanız o zaman başka partiye gideceksiniz. Lideri eleştiriyorsanız, siz çıkıp liderden daha akıllı ve üstün olduğunu iddia edersiniz. Lider tartışılmaz. Bizler için ne hayırlısıysa o olsun. Kim başkan olursa olsun, onun peşine takılıp yine partinin bir neferi olurum. Çünkü birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

"BAŞKAN OLURSAM MHP'NİN OYUNU EN AZ YÜZDE 50'E ÇIKARTIRIM"

'10. Olağan İl Kongresi'ni bir şölene benzeten başkan adayı Salih Gökçe ise, bu şölenin de MHP'nin şöleni olduğu yorumunda bulundu. Gökçe, "MHP'de makam ve mevki olmaz. Bu partinin kapıcılığından genel başkan adaylığına kadar herhangi bir göreve talip olmak büyük bir onur ve şereftir." Adana'da parti içinde bir dağınıklık ve buna bağlı olarak da görüntü bozukluğu olduğunu öne süren Gökçe, aday olan isimlerin hepsinin birbirinden değerli ve kıymetli olduğunu, ancak partiyi yeniden ayağa kaldırma noktasında yetersiz olduğunu düşündüğün için başkanlık için adaylığını açıkladığını belirtti. MHP'nin bugün Adana genelindeki oy potansiyelinin yüzde 55 olduğunu ve kendisinin de başkanlık görevine getirilmesi halinde en az yüzde 50 oy oranına ulaşmasının boynun borcu olduğunu kaydeden Gökçe, bu oy oranını da tüm partililerle birlikte ortaya koyacakları çalışmalarla ulaşabileceklerini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından adaylar el ele vererek partilileri selamladı. Kongrede başkanlık için seçim süreci de başladı. Şu saatlerde oy verme işlemi devam ediyor. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi MUSTAFA İZGİOĞLU Gökçe Yerel Haberler

title