Haberler

"Bir İzmir Rüyası 2" Gösterisiyle Kutladı

Güncelleme:

İzmir Milli Kütüphanesi, kuruluşunun 100. yılını Anadolu Filarmoni Orkestrası eşliğinde düzenlenen "Bir İzmir Rüyası 2" gösteresiyle kutladı.

İzmir Milli Kütüphanesi, kuruluşunun 100. yılını Anadolu Filarmoni Orkestrası eşliğinde düzenlenen "Bir İzmir Rüyası 2" gösteresiyle kutladı.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte İzmirli'ler, kuruluşundan bu yana kentin kültür ve sanat hayatına katkıda bulunan şair ve bestecilerin eserlerinden, Yılmaz Karakoyunlu tarafından derlenen bir seçki dinleme fırsatı buldu.

Genel Sanat Yönetmenliği'ni Anadolu Filarmoni Orkestrası Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökkaya'nın üstlendiği gösteride, orkestrayı Cemil Günçer yönetirken, şiirleri Milli Kütüphane Müdürü Ulvi Puğ ve Özlem Çağlayan seslendirdi.

Gösteride, Tango'dan Klasik Müziğe, Türk Sanat Müziği'nden Anadolu ezgilerine kadar müziğin her türü, Filarmoni Orkestrası eşliğinde seslendirildi. Türküleriyle geceye renk katan Bedia Akartürk, izleyiciden büyük alkış aldı.

Gece, izleyicilerin gösteriye katılanlarla birlikte seslendirdiği "İzmir'in Kavakları" türküsü ve "10. Yıl Marşı" ile sona erdi.

İzmir'de bir grup aydın tarafından, 1912 yılında kurulan Milli Kütüphane, kuruluşunun 100. yılını 1 hafta sürecek etkinliklerle kutluyor. "Bir İzmir Rüyası 2" isimli gösteri, 12 Ekim Cuma akşamı, İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesi'nde, yeniden sanatseverlerle buluşacak.

Muhabir: Senem Yazıcı / Binnaz Ersoy

Yayıncı: Erdem Gültekin - İZMİR

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Karakoyunlu Gökkaya İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title