Haberler

Bir Gövdede İki Farklı Ağaç... Dut Ağacına Dikilen İncir Fidanı Meyve Verdi

Bir gövdede iki farklı ağaç... Dut ağacına dikilen incir fidanı meyve verdiÇORUM - Çorum'un Kargı ilçesinde, dut ağacının gövdesinde yetişip büyüyen ve meyve veren incir ağacı görenleri şaşkına çeviriyor.

Bir gövdede iki farklı ağaç... Dut ağacına dikilen incir fidanı meyve verdi

ÇORUM - Çorum'un Kargı ilçesinde, dut ağacının gövdesinde yetişip büyüyen ve meyve veren incir ağacı görenleri şaşkına çeviriyor.

Mihrihatun Mahallesi Bayraktar Sokak üzerindeki Mehmet Felik (70)'in dükkanı önünde bulunan yaklaşık 80 yaşındaki dut ağacı, gövdesindeki bir dalın kesilmesiyle çürümeye başlayınca ağacı kurtarmak için çürüyen kısmına incir ağacı ve asma diktiler. İncir ağacı için "ocak söndüren" anlamında söylenen "ocağına incir ağacı dikti" sözü bu sefer tam tersi oldu ve incir ağacı çürümeye yüz tutan yaklaşık 80 yıllık dut ağacının yaşamasını sağladı.

Dut ağacı ile incir ağacını nasıl birleştirdiklerini ve bu ağaçları görüp farkına varanların şaşkınlıklarını gizleyemediklerini dile getiren Mehmet Felik, "Ben bu sokak üzerinde 35 yıldır esnaflık yapıyorum. İş yerimin önünde bulunan dut ağacının bir dalı yaklaşık 20 yıl önce kesilinde ağacın kurumaya başladığını gördük. Yaklaşık 80 yaşında olan bu ağacın kurumasını önlemek için çözüm aramaya başladım.

Ziraat mühendisi bir arkadaşımıza danıştığımda ağacın çürümeye başlayan kovuğuna bir başka ağaç dikerek yaşatabileceğimi söyledi. Bende onun bu sözü üzerine, çürüyen kovuğa bir üzüm asması ile bir de incir fidanı diktim. İnciri diktik, dut ağacını kurtardık. Dut agacı ayakta kalırken incir ağacıda hızla büyümeye başladı. Şimdi aynı agaçta hem dut hemde incir yetişiyor. İncir ağacının türü bursa karası diye tabir edilen cins, çok güzel ve lezzetli meyveleri oluyor." dedi.

Ağaçla yakından ilğilendiğini belirten Mehmet Felik, aynı ağaçta hem dut hemde incir meyvesini görenler hayret ediyor, ağacın hikayesini öğrenmek istiyorlar. Bazı vatandaşlarda bu durumu normal karşılıyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çorum Kargı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title